Frigiderele şi maşinile de spălat ale gorjenilor ajung la Finanţe

Direcția Finanțelor Publice Gorj a pus sechestru pe construcțiile, terenurile sau autoturismele gorjenilor. Pentru a-și recupera debitele Direcția de Finanţe vinde la începutul lui 2012 inclusiv mașini de spălat, combine sau lăzi frigorifice pentru câteva sute de lei.

Fiscul gorjean vinde aproape orice de la rău-platnici persoane fizice și juridice. O persoană fizică din Motru trebuie să-și plătească datoriile cu o combină frigorifică și o ladă frigorifică, evaluate la câte 400 lei fiecare. Tot o persoană fizică, de această dată din Dragotești, va rămâne fără combina frigorifică pentru că avea o datorie de 700 lei, iar o motreancă va fi nevoită să spele rufele manual pentru că mașina de spălat, ce avea o vechime de trei ani, îi va fi  vândută de Fisc pentru 475 lei. Dacă persoanele fizice scapă destul de ieftin, nu același lucru se poate spune despre firme, care, așa cum se întâmplă în cazul SC Nicalmar SRL din Motru sunt în pericol de a-și pierde investiția de ani de zile. Complexul comercial cu etaj și mansardă, ce a aparținut acestei firme, cu teren intravilan în suprafață de 367 mp, cu suprafața construită de 240 mp va fi vândut pentru 324.500 lei. Acestea vor fi valorificate la licitația organizată pe 5 ianuarie 2012.

Mașini, la vânzare

Tot la licitație vor fi vândute și mai multe mașini care au intrat deja în proprietatea statului. Astfel, pentru un autoturism marca Ford, model Escort, fabricat în 1991, cu un grad de uzură de 85%, valoarea de pornire a licitației este 868,88 lei, un autoturism BMW, model 525 Toring, fabricat în 1993, cu un grad de uzură de 85%, valoarea de pornire a licitației este 2.201,94 lei, iar pentru un autoturism marca Fiat Punto, fabricat în 2001 valoarea de pornire a licitației este 12.543,79 lei. Menționăm că bunurile nu sunt în stare de funcționare.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: