Gerul salvează târgujienii de la debranşare de la apă

Rău-platnicii către operatorul regional de furnizare a apei scapă de debranşare în această iarnă. Decizia nu este un cadou de sărbători din partea conducerii Aparegio, ci este determinată de gerul care ar putea provoca spargerea conductelor în cazul în care s-ar opri furnizarea apei. Astfel, Aparegio n-ar lua pe apă ce ar trebui să dea pe reparaţii.

 Deşi mai toate asociaţiile de locatari din Municipiul Târgu Jiu înregistrează datorii către societatea Aparegio, niciun locatar nu va rămâne fără apă în această iarnă. ”În ciuda faptului că sunt probleme în toate părţile, atât la furnizori cât şi la utilizatori, nu vom face debranşări de la sistemul de alimentare cu apă. Din anumite consideraţii tehnice, având în vedere că temperatura este foarte scăzută există pericolul de îngheţ al anumitor porţiuni de reţea care ar putea să ducă la costuri mai mari pentru remedierea problemelor”, a spus Ion Popescu, directorul Aparegio SA.    

Peste 4 milioane de lei are de recuperat Aparegio de la târgujienii debitori, mai toate asociaţiile de proprietari din Târgu Jiu înregistrând debite, unele mai vechi, altele mai recente. Chiar daca rău-platnicii au mai fost păsuiţi de către furnizorul de apă, aceştia vor fi totuşi somaţi, iar reprezentanţii asociaţiilor de locatari vor fi invitaţi la discuţii, pentru a se găsi o modalitate de a fi recuperate sumele restante. “Se va merge pe reeşalonări de debite, pe convocarea reprezentanţilor asociaţiilor de locatari pentru eşalonarea datoriilor, după perioada de sărbători”, a mai spus Ion Popescu.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: