Gheorghe Funar vrea să fie senator de Gorj

Gheorghe Funar ar putea candida pe un colegiu în judeţul Gorj. Afirmaţia a fost făcută de Gheorghe Bucălăete, preşedinte interimar al Partidului România Mare Gorj. Dacă Funar ar candida la Gorj, contracandidatul său ar fi fostul său coleg Ilie Petrescu. Fostul senator îl contrazice pe Bucălăete şi spune că Funar va candida în Cluj.

Partidul România Mare Gorj nu şi-a stabilit candidaţii pentru Parlamentul României. Gheorghe Bucălăete, preşedintele interimar al PRM Gorj, spune că formaţiunea politică îşi va stabili candidaţii săptămâna viitoare.

Unul dintre candidaţii pe care PRM este posibil să îi aibă pe liste este şi Gheorghe Funar. Dacă Funar ar  candida pe Colegiul 1 Senat în judeţul Gorj, unul dintre contracandidaţii săi va fi Ilie Petrescu. „Cred că domnul Petrescu va avea o mare problemă, dacă va intra domnul Funar pe acel colegiu. Gheorghe Funar îi ştie capacitatea domnului Petrescu şi de mobilizare şi modul în care pune problemele. Domnul Petrescu ştie exact că era subalternul domnului Funar. Cred că va fi demobilizare totală pentru domnul Petrescu, dacă va veni domnul Funar la Gorj”, a precizat Gheorghe Bucălăete.

Funar are fief puternic în Ardeal

Ilie Petrescu, candidatul PP-DD pe colegiul 1 Senat, nu pare a fi demobilizat şi spune că a discutat cu Gheorghe Funar, iar acesta nu va candida în judeţul Gorj, ci la Cluj. „Eu am discutat cu domnul Funar şi dânsul nu vine în Gorj. Vă spun ce a spus domnia sa, că nu este traseist, îşi caută colegiu în Cluj. Exclus ca domnul Funar să vină în Gorj, dânsul are fieful puternic în Ardeal şi are o susţinere puternică în zona centrului Clujului şi a făcut foarte multe lucruri bune cât a fost primar la Cluj. Acestea sunt chestiuni de piaţă, aruncate de anumite persoane”, spune Petrescu.  

Gorjul pare să fie un magnet pentru politicienii de la nivel naţional. Până acum s-au vehiculat candidatura lui Dan Diaconescu, Elena Udrea şi acum Gheorghe Funar.

MODĂ

Mulţi lideri centrali ai mai multor partide au analizat posibilitatea de a candida în Gorj. Preşedintele PNL Gorj Dian Popescu a confirmat ieri că au fost discuţii de acest gen şi cu fostul prim-ministru Petre Roman.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: