„Gorjeanul” Ponta explică de ce a renunțat la domiciliul din Baia de Fier

Premierul Victor Ponta a lămurit ieri lucrurile în privința situației sale domiciliare, precum și a unei eventuale noi candidaturi ca deputat de Gorj, menționând că își dorește un nou mandat de parlamentar din 2016 încolo.

Deputatul de pe Colegiul 6 a recunoscut că a renunțat la domiciliul pe care îl avea în cartea de identitate la Baia de Fier, motivul fiind unul extrem de simplu. Prim-ministrul spune că la București îi vin mult mai ușor citațiile emise pe numele său, Ponta precizând că ar fi vorba despre citații generate de reclamații ale liberalilor, în nici un caz de cele care ar putea avea legătură cu ancheta penală deschisă în dosarul afacerilor derulate de Dan Șova la Turceni și Rovinari. „Acum l-am mutat înapoi la București, ca să pot să primesc citațiile că, știți, îmi face PNL-ul câte o plângere penală pe săptămână și îmi trimiteau citațiile la Baia de Fier. Comunicăm mai ușor, că acum descopăr și eu lucrurile astea cu avocații, că până acum am fost doar procuror”, a spus Ponta, care avea domiciliul la Baia de Fier din 2006. El a cumpărat atunci o cabană din lemn de la părinții fostului său șef de cabinet, Ion Claudiu Teodorescu, promovat ulterior în funcția de prefect și ulterior la București, Ponta folosindu-se de proprietatea de la Baia de Fier pentru a-și muta aici domiciliul, ceea ce, în timp, i-a dat și posibilitatea de a căpăta în ochii alegătorilor identitatea de „gorjean”.

Ponta a redevenit bucureștean cu acte în regulă după ce și-a donat la începutul anului proprietatea de la Baia de Fier fostei soții. Mutarea domiciliului său la București nu îl împiedică însă pe parlamentarul de pe Colegiul 6 Târgu Jiu să candideze anul viitor pentru un al patrulea mandat de deputat din partea gorjenilor. Anul viitor se revine la votul pe listă, ceea ce îi va asigura lui Ponta poziția numărul unu și, automat, și un nou mandat de deputat. Ieri acesta a vorbit însă și despre foarte posibila candidatură a lui Florin Cârciumaru și Ion Călinoiu pentru noi mandate la Primăria Târgu Jiu și șefia Consiliului Județean, o decizie în privința acestora urmând să fie luată în Conferința Județeană a PSD Gorj de pe 1 octombrie, când șeful Guvernului va reveni la Târgu Jiu.

„Cum să nu fiu prezent, nu e organizația din care fac parte? Dar nu candidez la nicio funcție! Așa bună echipă am făcut din 2004 încoace încât o s-o facem și în 2016. Singurul lucru important este ca proiectele mari pe care le-am început și pentru care oamenii ne-au și votat este ca să se și finalizeze sau să avanseze. De asta m-am și interesat de centură, de stadion. (…) Decidem la Conferința Județeană, eu o să-i sprijin întotdeauna că și ei m-au sprijinit pe mine și a fost bine și pentru Târgu Jiu și Gorj”, a spus Ponta, care a menționat și că nu revine în fruntea partidului până nu își rezolvă problemele pe care le are în Justiție. „Până îmi rezolv marea problemă cu cei 51.000 de lei care, ca la Radio Erevan, nu i-am luat, i-am dat, las pe alții să conducă partidul din punct de vedere politic. Sunt membru PSD, nu o să fac politică niciodată în altă parte și nu o să candidez în altă parte decât la Gorj, lucru pe care cred că l-am spus din 2004 și uite, suntem în 2015, e tot valabil”, a mai declarat premierul.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: