Gorjenii, speriaţi de gripa nouă

Campania de vaccinare împotriva gripei noi pare să meargă din ce în ce mai bine în judeţul nostru potrivit ultimelor date centralizate de Direcţia de Sănătate Publică Gorj mai ales acum când oricine care doreşte poate cere vaccinarea la medicul de familie.

Aproape 3.000 de gorjeni s-au vaccinat în ultima perioadă împotriva virusului AH1N1 şi asta pentru că oamenii sunt speriaţi de decesele tot mai dese cauzate de gripa nouă. Reprezentanţii DSP Gorj susţin că această campanie se desfăşoară din ce în ce mai bine dar cu toate acestea mai sunt încă foarte mulţi gorjeni care refuză în continuare imunizarea. „Nu avem niciun caz din fericire şi suntem mulţumiţi de cum decurge campania chiar dacă mulţi oameni refuză încă să se vaccineze. Aşteptăm să solicite în continuare mai ales acum când oricine doreşte să se vaccineze este aşteptat la medicul de familie pentru a se imuniza”, a declarat Elena Piţian, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Din cele 20.100 de doze primite de la Ministerul Sănătăţii doar 12.690 se mai află în acest moment în stocul DSP-ului, 7.410 doze fiind distribuite medicilor de familie. Vaccinul nu se găseşte încă în farmacii însă oricine vrea imunizare poate apela la medicul de familie la care este arondat fără niciun fel de contracost. „Toţi cei care doresc să-şi facă vaccinul trebuie să ştie că nu se găseşte încă în farmacii şi că doar medicul de familie este abilitat să-l administreze”, a precizat Elena Piţian.

Cei care stau cel mai bine la capitolul imunizare sunt oamenii care formează populaţia de risc printre care bătrânii şi copiii aceştia vaccinându-se în număr de 1.091 în timp ce dintre cadrele medicale gorjene doar 629 au fost de acord să se vaccineze.

Studenţii refuză în continuare

Cei care ocupă locurile codaşe în campania de vaccinare sunt studenţii şi elevii şcolilor postliceale dintre care doar 74 au optat pentru vaccinare. Nici personalul din instituţile publice nu au dorit aşa mult să se imunizeze chiar şi dacă sunt expuşi unui mare risc de îmbolnăvire. Potrivit DSP doar 540 din personalul instituţilor publice şi-au administrat vaccinul.

Oamenii sunt aşteptaţi în continuare la cabinetele medicilor de familie pentru că această campanie nu are termen limită de finalizare.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: