Gorjul i-a dat lui Cage o mină de ajutor

Poate părea ciudat venind din paginile unui ziar local din Gorj, dar eu n-am mai auzit să se fi întâmplat ceva interesant în Gorj cam de când a apărut filmuleţul porno cu eleva de 12 ani din Motru. Şi răsfoiesc eu chiar acest ziar, şi ce-mi văd ochii? Nicholas Cage a filmat la Târgu Jiu. La o carieră din preajmă, de fapt, din ce-am înţeles. Producţia se numeşte Ghost Rider 2 şi este un film jenant, la limita dintre horror şi comedie proastă. Acum deh, nici nu ne aşteptam să se filmeze la mină la noi viitorul film câştigător de Oscar, dar puteau şi ei să tragă măcar un Twilight, adică măcar ceva pe popularitate, dacă nu pe calitate.

Ce n-am înţeles eu este de ce tocmai la cariera Roşia. De unde fantome în mineritul gorjean, că avem cel mult nişte morţi de foame? Oare producătorii or fi auzit de faimoasa legendă a femeii capră de la cariera Roşiuţa, pe care ne-o spunea un prieten în fiecare seară când beam în jurul focului (de la aragaz)? Ştiţi voi, femeia aia cu mască şi genunchii înainte care apare fugind pe banda de cărbune şi-i violează pe mineri, după care le ia banii şi îi îmbată, de-i face să întârzie cu orele acasă. Nu vi se pare că, în condiţiile date, mai potrivit ar fi fost un titlu de genul Ghost City? Nu ştiu exact cum stă treaba pe la Târgu Jiu, dar când mai merg la Motru şi ajung seara mă cuprinde o tristeţe profundă văzând că la trei sferturi din apartamentele din oraş sunt luminile stinse. În plus, la Motru s-ar fi simţit şi el, măcar pentru câteva zile, om normal. Nu de alta, dar nu l-ar fi recunoscut nimeni, din moment ce nu e nici Guţă, nici Monica Columbeanu, nici Bănel Nicoliţă. Ar fi putut să bea ore-n şir în bodegi fără să fie recunoscut, ba chiar să ia bătaie de la badigarzi pe motiv că nu are pantofi lucioşi.

Oricum, mersi colegilor de la Pandurul, pentru că din articolul lor am aflat ceva ce niciodată nu am bănuit: că Nicholas Cage are Oscarul pentru rolul din mizeria de Leaving Las Vegas. În ritmul ăsta, lui Cârciumaru i-ar fi mai uşor să câştige el Oscarul decât să se întâlnească cu vreun laureat.

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: