Greblă susţine proiectul SOS Oltenia

Proiectul SOS Oltenia, lansat de sindicatele şi patronatul din minerit, capătă tot mai mulţi adepţi în Gorj. Senatorul Toni Greblă si-a exprimat ieri susţinerea pentru acest proiect, care îşi propune să atragă atenţia asupra faptului că Gorjul dă ţării foarte multe resurse, dar rămâne un judeţ sărac. Greblă susţine că proiectul nu trebuie politizat, ci însuşit de toţi gorjenii.

SOS Oltenia este o iniţiativă menită să atragă atenţia că regiunea din care face parte şi Gorjul este cea mai săracă nu numai din România, ci şi din Sud Vestul Europei. Asta în ciuda faptului că resurse minerale din Gorj au salvat şi în această iarnă sistemul energetic. Cu toate acestea, Oltenia a fost permanent ignorată de guvernanţi, susţin iniţiatorii proiectului.

Primele rezultate, la jumătatea anului

Senatorul Toni Greblă a declarat că până la mijlocul anului proiectul ar trebui să dea roade. Acesta a mai spus că cel mai probabil va fi înfiinţată o fundaţie, formată de personalităţi publice locale şi chiar din Bucureşti, în cadrul căreia vor fi organizate o serie de activităţi pentru dezvoltarea economică a judeţului. „SOS Oltenia este urmare a discuţiilor purtate între sindicatele miniere şi patronatul din industria minieră. Această iniţiativă SOS Oltenia ar trebui să fie preluată ca activitate principală de către o fundaţie pentru a încerca să depolitizăm complet acest subiect. Nu trebuie preluat de partide sau autorităţi şi cu toţii să ne aducem contribuţia ca într-un timp predictibil să facem în aşa fel încât să dezvoltăm în zona Gorjului activităţi alternative care trebuie să creeze locuri de muncă şi o anume bunăstare populaţiei judeţului“, a declarat senatorul.

Greblă spune că judeţul nu are mari şanse dacă singura activitate de aici va fi cea din minerit şi energie. „Gorjul nu poate să înainteze trăgând doar la o singură vâslă, industria energetică. Trebuie să-i punem acestei ambarcaţiuni şi o a doua vâslă. Această a doua vâslă sunt activităţile alternative a ceea ce producem în prezent“, a încheiat acesta.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: