Grigoraş: „Nu mergeam la Herculane pentru băi termale!”

Antrenorul Petre Grigoraş a explicat ieri că nu putea duce echipa în cantonament la Băile Herculane doar pentru băi termale. Tehnicianul a explicat că ar fi mers la Herculane pentru un teren mai bun decât cele din Târgu Jiu dar cum toate terenurile din ţară sunt la fel de afectate, s-a preferat pregătirea în localitate şi susţinerea doar a unui meci la Severin.

„Mergeam la Herculane doar pentru un teren mai bun dar suprafaţa de joc e mai proastă decât cea de aici iar recuperare nu aveam decât băi termale ceea ce nu era necesar acum pentru jucători”, a explicat ieri tehnicianul pandurilor renunţarea la cel de-al treilea stagiu de pregătire. Grigoraş a renunţat şi la ideea  de a merge din nou în Antalya  precizând că e benefic pentru echipă că se pregăteşte două săptămâni şi în condiţii similare cu cele de la reluarea campionatului: „Pe de o parte este bine că ne pregătim aici pentru că nu vom începe campionatul la 25 de grade, sunt convins că vom începe tot pe o vreme asemănătoare şi cu ocazia asta ne acomodăm şi cu temperaturile de la noi”. Tehnicianul a mai precizat că modificarea apărută nu-i dă peste cap  programul, apreciind că această schimbare e chiar benefică pentru jucătorii care au mai mult timp să stea cu soţiile şi prietenele. Petre Grigoraş a vorbit şi de stresul cantonamentelor lungi care ar putea afecta psihic jucătorii dar în cazul echipei sale acesta nefiind valabil pentru că la fiecare două săptămâni i-a lăsat să meargă acasă pentru a sta cu familiile. „Au avut timp suficient două trei zile cât au stat acasă să se elibereze de emoţii şi stres şi ca să mai stea o săptămână în cantonament nu mai era aşa de mult. Era mai grav dacă stăteau ca alte echipe 24 sau 29 de zile prin cantonamente, o lună aproape, este destul de greu”, a spus antrenorul pandurilor care consideră că jucătorii săi nu au de ce să se plângă pentru că, după stagiul de la Braşov au avut două zile libere, la fel şi după cel din Antalya: „Familiile, soţiile şi prietenele sunt fericite măcar o dată la două săptămâni la noi. Aşa e în fotbal, trebuie să şi suferi dacă vrei să ai performanţă şi să câştigi bani mai mult decât un om de rând”.

Până la ora primului joc oficial din acest an, Pandurii mai au de disputat două meciuri amicale, primul fiind programat mâine la Rovinari, de la ora 11:00, în compania formaţiei de liga a treia Jiul Rovinari.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: