Guvern din umbră sau guvern de umbre

Guvernul din umbră al PDL n-a dat pe nimeni pe spate. Așa cum arată, cu Predoiu în frunte, pare mai degrabă un guvern de sărăcie, format pe vechile calapoade și din persoane care nu s-au remarcat cu nimic în viața lor profesională, dacă au așa ceva. Predoiu a ieşit bine din Guvernările Tăriceanu, Boc si MRU. Dar nici el nu este Albă ca Zăpada și nici fată mare, ca să putem să exclamăm: Wow!!! Are și el un socru în lumea afacerilor mult mai celebru decât el și habar nu am ce-i mai trebuia lui politica și încă una de opoziție, pentru că deși a fost pentru o scurtă perioadă ministru nu-mi aduc aminte să fi răsturnat sistemul în încercarea de a-l reforma. Parcă tot pe vremea ministeriatului său celebra femeie sindicalistă cu voce de bărbat, ajunsă ulterior ministru al justiției, a băgat toată judecătorimea în tot felul de greve și s-a certat cu toată lumea ca la ușa cortului.

Am crezut că dacă au trecut luni bune de când au pierdut alegerile, democrat liberalii au avut suficient de mult timp să li se desfierbințească mințile și să se așeze într-adevăr pe un nou proiect. Nimic nou sub soare. Se pare ca au rămas încremeniți în neputință. Nu se vede nici o viziune nouă, din nou ministrul tineretului, mediului, culturii. În continuare facem ministere după persoane. În România încă funcționăm după organizarea administrativă din anii ’60, când nu erau nici electrificate comunele și acum în epoca IT nu avem nici o interconectare a bazelor de date. Ministrul lor, Vreme, a fost într-adevăr vremelnic la cârma telecomunicațiilor și bietul a aflat din presă că a fost remaniat.

Mă așteptam să văd un tânăr școlit afară, un tânăr care a avut succes în sectorul privat. Mă așteptam să spargă gura târgului. Ți-ai găsit! În continuare cu: Andreea Paul - un as al teorie economice, Sulfina Barbu - la al câtelea mandat, Raluca Turcan - fără nici o competenţă. La așa guvern din umbră sau din umbre dacă vreți, sunt șanse slabe să se bată cu cineva în alegeri. Sincer cred că dacă ar fi anunțat-o pe Monica Macovei ca premier din umbră, ar fi avut mult mai mult de câștigat. Ministrul ipotetic care a stârnit cele mai multe nedumeriri a fost Marinică Dincă, cel care în viziunea d-lui Blaga ar trebui să conducă Ministerul Apărării. Marinică vine de la Craiova unde a fost adjunctul lui Solomon și unde l-a bătut în alegeri Olguța Vasilescu la scor de handbal, cum se spune. În afara faptului că este finul europarlamentarului Marian Jean Marinescu, care la rândul său este finul lui Radu Berceanu, nu văd ce alte merite l-ar recomanda pentru funcția de ministru al Apărării. Să fim serioși, băiatul ăsta n-a făcut nici măcar armata și este în stare să confunde șireturile de la bocancul soldatului cu tresele de pe umărul generalului! Dacă asta e tot ce poate PDL, atunci viitorul său nu sună bine.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: