Halloween la Grădinița „Mihai Eminescu”

Deși nu este o sărbătoare tradițională, Halloween-ul câștigă teren în județul Gorj. Evenimentul importat în România se bucură de popularitate și în rândul preșcolarilor. Este și cazul micuților de la Grădinița „Mihai Eminescu” din Târgu-Jiu, care sub atenta îndrumare a profesorului Ileana Lastoviețchi au desfășurat o serie de activități specifice acestei sărbători.

În parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret Gorj, preșcolarii de la grupele mari, dar și de la cele mijlocii și mici s-au deghizat în magi, prințese, pirați, vrăjitori, îngerași, drăcușori și bineînțeles dovlecei și au participat la o paradă a costumelor, dar și la o serie de întreceri sportive cum ar fi Ștafeta dovleacului, Trage-mă peste linie și Cel mai săltăreț dovleac. Tot în cadrul evenimentului a fost organizată și o expoziție-concurs cu lucrări practice, desene și picturi cu fantome.

La final a fost organizat și un concurs de miss și mister Halloween. De la activități nu au lipsit părinții elevilor, iar scopul acestui spectacol a fost unul bine determinat.  „Activitatea este una complexă, pe parcursul căreia copiii trebuie să-și înfrângă teama de spiritele rele. Prin aceste activități nu se încurajează neapărat această sărbătoare, ci educatoarele încearcă să le arate copiilor că răul poate fi înfrânt. Halloween-ul exact asta este, o sărbătoare prin care micuții învață să-și înfrunte frica, într-un mod controlat”, a precizat unul dintre părinți.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: