Hidrosind a contestat înfiinţarea Electra

Sindicatele din hidro au contestat la Registrul Comerţului reorganizarea sistemului energetic în cele două mari companii, Electra şi Hidroenergetica. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi în primul rând de faptul că o parte din Hidroelectrica va fi într-o companie, o parte în alta. Directorul Hidroelectrica, Mihai David, care va fi şi director general al Hidroenergetica, a declarat că nu este treaba sindicatelor să facă politica patronatului.

Federaţia Sindicală Hidrosind din cadrul Hidroelectrica SA a depus la Registrul Comerţului o opoziţie faţă de reorganizarea sectorului energetic şi înfiinţarea noilor companii energetice Electra şi Hidroenergetica. Mihai David, cel care se ocupă de înfiinţarea Hidroenergetica a anunţat că gestul Hidrosind este rezultatul inconştienţei unor lideri sindicali a căror preocupare este aceea de a se lupta pentru sporuri mai mari. „Nu este treaba niciunul sindicat din lume să se substituie patronatului în ceea ce priveşte forma de organizare”, a declarat Mihai David pentru Ziarul Financiar. Surse sindicale susţin că federaţia Hidrosind a depus contestaţia joia trecută şi intenţionează să depună şi alte contestaţii.

„Sindicaliştii îşi depăşesc atribuţiile”

Directorul general al Hidroelectrica a mai spus că liderii de sindicat îşi depăşesc atribuţiile atunci când fac astfel de demersuri. Potrivit lui Mihai David, „formula de contestarea aleasă de liderii sindicali este un truc ieftin şi lipsit de orice demnitate”. David este convins că demersul sindicaliştilor este inutil. „Sunt sigur că opoziţia domniilor lor faţă de modernizarea domeniului energetic românesc nu va fi luată în considerare din simplul motiv că liderii de sindicat ai Federaţiei Hidrosind nu au, în nici un fel, competenţa necesară pentru a se pronunţa asupra reformei din energie şi nici calitate procesuală în această speţă”, a mai precizat David într-un comunicat de presă.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: