Hoară: „Electra este vitală pentru Complexul Energetic Rovinari”

Marcel Hoară preşedintele Agenţiei Naţionale de Dezvoltare a Zonelor Miniere (ANDZM), a declarat că integrarea Complexului Energetic Rovinari în cadrul Companiei Electra este necesară pentru a putea continua investiţiile. În caz contrar entitatea energetică nu va putea suporta investiţiile pe propriile forţe.

La Complexul Energetic Rovinari situaţia nu este prea roz în momentul de faţă, în domeniul investiţional. Întârzieri majore sunt în special în programul de investiţii pentru grupul 6, care in anul 2011 trebuie să fie funcţional. “În procesul de fuziune vorbim de un nou grup energetic la Rovinari, care este prioritar, pentru că resursele de aici pot fi exploatate mulţi ani de acum încolo, însă vor fi exploatate cu eficienţă numai dacă realizăm un grup, cu tehnologie nouă. Aceste investiţii sunt greu de realizat pentru că în 2007- 2008, s-a cam bătut joc de bani“, spune Marcel Hoară.

Angajaţii îşi vor păstra locurile de muncă

Marcel Hoară spune că integrarea complexurilor în cadrul Companiei Electra este vitală. „În lipsa acestei fuziuni Complexul Energetic Rovinari ar fi avut mari probleme şi nu numai Rovinari, ci şi Turceni, Craiova şi SNLO“, spune preşedintele ANDZM.  Marcel Hoară a mai declarat că în momentul de faţă Complexul Energetic Rovinari nu ar avea capacitatea să susţină programul de investiţii. “Electra ar fi privită altfel, va avea altă capacitate de negociere şi altă capacitate de investiţii“,  spune Hoară.

Cel mai important este însă faptul că cei 4000 de angajaţi ai Complexului Energetic Rovinari îşi vor păstra locurile de muncă şi chiar vor apărea altele noi. De asemenea de beneficii vor avea parte şi producătorii de energie. “Piaţa energetică la momentul actual nu este funcţională, producătorii rămân în urmă. Nu avem o piaţă funcţională tocmai din cauza modalităţii în care producătorii au fost structuraţi, Electra va lua măsuri şi în această privinţă“, spune Marcel Hoară.

Complexul Energetic Rovinari va fi preluat de Compania Electra fără datorii, anul trecut ieşind pe profit.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: