Hrană specializată pentru pisici - cum o adaptezi la vârsta pisicii

La fel ca la oameni, nevoile nutriționale ale unei pisici variază în funcție de vârsta și stadiul fiziologic al acestora. Înțărcarea și creșterea pisoiului, stadiul de sterilizare, trecerea la vârsta adultă, bătrânețea și fragilitatea sistemului imunitar la pisica senior sunt etape marcate de diferite particularități. De aceea este esențial să alegi o hrană adaptată vârstei și stării fiziologie (gestație, după naștere, după sterilizare), care să acopere tot consumul energetic și să asigure dezvoltarea corespunzătoare a organismului indiferent de etapa de dezvoltare în care prietena ta blănoasă se află.

De la ce vârstă poți să dai crochete pisicii tale?

Până la înțărcare, pisoiul primește o dietă exclusiv bazată pe lapte. Hrana este asigurată de mama prin alăptare. Procesul poate dura până la șase săptămâni. Pisicuța va trece apoi în mod natural la alimente solide, cum ar fi crochete pentru pisoi pe care le poți găsi pe Fera.ro - magazin pentru animale. Nevoile lui nutriționale fiind foarte mari în acest moment, dieta aleasă trebuie să fie foarte bogată în nutrienți care asigură energie și creștere optimă. Tot în această perioadă pisoiul tău își alege preferințele alimentare, deci va trebui să ții cont și de ele. 

Ce crochete să cumperi pisoiului tău de pe Fera.ro – magazinul pentru animale?

Tocmai ai adoptat un pisoi și nu știi cum să-l hrănești? Nu intra în panică, Fera.ro te însoțește pe tot parcursul creșterii sale, chiar și în această perioadă, considerată una dintre cele mai importante etape din viața pisoiului tău, oferindu-ți sfaturi, recomandări și o varietate mare de alimente destinate pentru pui de pisică. Într-adevăr, mâțul tău va avea nevoie de o dietă foarte concentrată -  proteine, carbohidrați și grăsimi - pentru a descoperi lumea din jurul său. La zece săptămâni, un pisoi consumă aproape de trei ori mai multă energie pe kg de greutate decât un adult. Astfel, este necesar să îi oferi crochete de pisică junior, care sunt concentrate caloric, pentru a-i satisface nevoile nutriționale.

Ce hrană să-i dai pisicii tale sterilizate?

Sterilizarea marchează o etapă crucială în viața pisicilor. În urma acestei operații benigne și a reducerii secreției de hormoni sexuali, metabolismul se modifică: activitate redusă, apetit crescut și necesar de energie redus (aproximativ 20 până la 30%). Cu o alimentație necorespunzătoare aceste modificări pot duce la creșterea în greutate, motiv pentru care este important să iei măsuri. Poți să-i oferi pisicii proaspăt sterilizate o dietă adecvată și hrană pentru pisici sterilizate. 

 

Ce hrană ar trebui să dai pisicii tale adulte?

Tranziția la vârsta adultă marchează sfârșitul creșterii. La pisici, apare în jurul vârstei de un an și se caracterizează prin reducerea necesarului de energie. Acesta este motivul pentru care e indicat să optezi pentru o mâncare cu aport caloric scăzut. De asemenea, este esențial să adaptezi dieta la stilul de viață: o pisică care trăiește în aer liber este mai activă și nu are aceleași restricții ca o pisică de interior care petrece mai mult timp dormind. 

Ce crochete ar trebui să dau pisicii tale senior?

De-a lungul anilor, pofta de mancare a pisicii tale poate scădea, fenomen ce poate fi determinat de probleme dentare sau dificultate în asimilarea nutrienților. Pentru a evita riscul de malnutriție și pierderii excesive în greutate, este necesar să incluzi în dietă alimentele ușor digerabile și bogate în nutrienți esențiali. Crochetele de pisici seniori au, de asemenea, mai multe grăsimi decât cele pentru adulți, pentru a contracara pierderea în greutate legată de vârstă.

 

Ar trebui să alegi un tip de hrană în funcție de rasă?

Rasa felinei tale nu este un criteriu foarte important de care să ții cont atunci când îi alegi dieta. Oricare ar fi rasa, pisica rămâne o carnivoră cu nevoi alimentare specifice în funcție de vârstă, starea de sănătate și stilul său de viață.

Vizualizări: 758

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: