I-a minţit pe magistraţi până s-a ales cu dosar penal

Minciunile pe care un gorjean a încercat să le servească procurorilor și judecătorilor drept adevăruri de necontestat i-au adus acestuia un dosar penal și probleme în fața legii, Cristinel Dumitru Răscăcea alegându-se acum cu calitatea de inculpat. El a încercat să îi scape cât mai mult de rigorile legii pe doi indivizi, unchi și nepot, care îl bătuseră în februarie 2013 la Jupânești.

Cristinel Dumitru Răscăcea a încercat în urmă cu mai bine de doi ani să vândă niște tăurași, dar nu s-a înțeles la preț cu samsarii care îi bătuseră la poartă. O parte din animale deja fuseseră urcate într-o mașină, deși prețul nu fusese stabilit și, de aici neînțelegeri care au dus la un scandal în care bărbatul a luat bătaie de la Nicușor Lăutaru și Ninu Elvis Lăutaru. Pe drumul dintre Jupânești și Bărbătești aceștia s-au urmărit cu mașinile, o parte dintre viței fiind pierduți pe drum, mascații fiind cei care au pus capăt tărăboiului la acea vreme. Inițial, victima a susținut ferm a fost imobilizat de Nicușor Lăutaru, în timp ce nepotul acestuia, Ninu Elvis, l-a lovit în cap cu o bâtă. Afirmațiile au fost întărite în declarația dată la procuror o jumătate de an mai târziu, în noiembrie 2013, numai că, după acest moment,  declarațiile din dosar au început să se modifice în mod substanțial și, în același timp, suspect, devenind evident că între victimă și agresori s-a produs o „înțelegere”.

Răzgândenii

Declarațiile s-au modificat atât de mult încât, la un moment dat, procurorul de caz se vedea nevoit să îl scape de orice răspundere penală pe Ninu Elvis Lăutaru, în dosar cu ceva probleme mai rămânând doar unchiul acestuia. În aceste condiții, cei doi au prins curaj și au cerut o confruntare directă cu victima, „ocazie cu care s-au pus de acord cu ceea ce să declare fiecare, în vederea favorizării acestora”, consemnează anchetatorii. Astfel, Răscăcea a început, mai întâi, să declare că nu își aduce aminte dacă și Ninu Elvis l-a lovit, în timp lucrurile ajungând până la faza în care bărbatul să spună că s-ar fi lovit singur cu bâta în cap!!!

Mai mult, bâta chiar dispare din peisaj, cei implicați în poveste susținând că nici nu ar fi existat un astfel de obiect în momentul scandalului!!! „Nici eu și nici nepotul meu Lăutaru Ninu Elvis nu l-am lovit cu vreo bâtă de lemn în cap pe partea vătămată Răscăcea Dumitru Cristinel și nici nu am avut vreun astfel de obiect la fața locului”, declara la procuror Nicușor Lăutaru, în timp ce, la procesul de la Tribunalul Gorj, la termenul din 18 iunie 2014, individul menționa că: „În momentul în care partea vătămată și un frate al său au început să mă țină de mâini, nepotul meu Lăutaru Ninu Elvis mi-a adus din autoturismul său o bâtă de lemn, iar când am luat bâta de la acesta, persoana vătămată m-a prins de ea. În moment ce trăgeam amândoi de această bâtă, aceasta a venit în fața persoanei vătămate, lovindu-se la un ochi, după care a căzut la pământ. Celălalt inculpat, respectiv Lăutaru Ninu Elvis, nu a lovit-o pe persoana vătămată”.

Polițistul amnezic

În dosarul inițial al agresiunii a fost audiat și un polițist care a intervenit la locul solicitării, după ce prezența Poliției a fost cerută prin 112 de către Răscăcea. Ion Vârjan a fost audiat la Tribunalul Gorj în octombrie 2014 ca martor, el reușind însă să îl scoată din pepeni pe magistratul de caz, Șerban Șarapatin, care i-a și reproșat că ocolește adevărul. Magistratul a încercat să afle de la polițist cine și cum a lovit, însă omul legii susținea doar că era depășit numeric de scandalagii și că nu poate spune prea multe din cele întâmplate, el limitându-se la a menționa că a reușit să îl scoată din conflict pe cel rănit.

PEDEPSE

În cele din urmă, chiar și cu astfel de declarații favorabile, inculpații au primit pedepse care îi vor priva de libertate pentru 5 și, respectiv, 6 ani, pedeapsa cea mai mare fiind dată pentru Ninu Elvis. Sentința nu e definitivă, dar e evident că adevărul e altul decât cel pe care au încercat să îl aranjeze din vorbe inculpații și victima lor, acum Răscăcea având propriile probleme în instanță pentru că a încercat să îi mintă pe magistrați.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: