Împrumutul făcut de primărie scapă şcolile de datorii

Şcolile din Târgu Jiu scapă de datorii. Restanţele acestora vor fi achitate din împrumutul contractat de municipalitate la Trezorerie. Din cele 6,3 milioane de lei împrumutate de primărie, peste un milion de lei merge la furnizorul de apă şi canal pentru plata facturilor restante ale unităţilor şcolare. 

Însumate, datoriile pe care le înregistrează unităţile şcolare din Târgu Jiu la Aparegio S.A., furnizorul local de apă şi canal, sunt de aproximativ 1,3 milioane RON. Creanţa cea mai mare o are Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” care înregistrează facturi neachitate în valoare de peste 200.000 lei. Acesta este urmat de Colegiul Tehnic Nr.2, cu o datorie de aproape 167.000 lei, Colegiul Economic “Virgil Madgearu”, circa 120.000 lei şi Colegiul Naţional “Spiru Haret” cu aproape 110.000 lei.

Consiliul local al municipiului Târgu Jiu a aprobat contractarea unui împrumut la Trezorerie pentru stingerea datoriilor mai vechi de 90 de zile ale  primăriei. O parte din aceşti bani vor fi daţi furnizorului de apă şi canal pentru plata facturilor restante ale unităţilor şcolare.

Reprezentanţii Aparegio spun că banii pe care îi vor primi de la Primăria Târgu Jiu îi vor utiliza pentru reducerea propriilor arierate. “Recuperarea acestor bani înseamnă o viteză mai mare de circulare a lor. Avem şi noi arierate. Cu aceşti bani vom stinge arieratele la furnizorii noştri, printre care se numără Electrica şi Apele Române.  Arieratele sunt în jurul a 2 milioane lei. Recuperarea datoriilor, pentru orice societate, este un pas înainte”, a declarat Ion Popescu, directorul general al Aparegio S.A.

În trecut, pentru stingerea arieratelor, Primăria Târgu Jiu a efectuat compensări cu taxa de concesiune a societăţii Aparegio. Acum legea cere ca 85% din datoriile mai vechi de 90 de zile să fie achitate pentru a putea efectua plăţi, altele decât salariile angajaţilor primăriei. Acest lucru a condus şi la solicitarea împrumutului la Trezorerie.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: