Încep evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a

Peste 100 de elevi din Gorj vor fi testaţi de către Ministerul Educaţiei în această lună. Este vorba despre elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a de la şapte unităţi de învăţământ din judeţ care au selectate la nivel naţional pentru programul pilot. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj spun că notele obţinute nu vor fi trecute în catalog, însă vor face parte din portofoliul educaţional al elevilor.

Elevii claselor a II-a de la Şcoala Ceauru şi Şcoala Generală Nr.1 Rovinari vor intră de astăzi în febra evaluărilor naţionale, prima probă fiind la limba română. „În data de 9 mai, cei 20 de elevi din clasa a II-a de la Şcoala Ceauru (Băleşti) şi cei 22 de elevi de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Rovinari vor susţine testarea la limba română, iar în data de 10 mai vor fi evaluaţi la matematică. Subiectele vin de la nivel naţional, iar evaluările vor fi corectate de către o comisie formată din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj”, a declarat Marius Badea, inspector adjunct al ISJ Gorj.

Elevii claselor a IV-a ale şcolilor Albeni, Ceplea şi Totea vor susţine evaluările în data de 15 mai. Tot în această lună vor fi evaluaţi şi elevii claselor a VI-a de la Şcoala Generală „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu şi Şcoala Gimnazială Drăguţeşti. „Din fiecare judeţ au fost selectate câte două şcoli la clasele a II-a şi a VI-a şi trei şcoli la clasele a IV-a. Notele obţinute de către elevi nu vor fi trecute în catalog, însă vor face parte din portofoliul educaţional al elevilor. Acestea nu vor influenţa în nici un fel admiterea la licee. Probabil, la clasele a VI-a, evaluările vizează preorientarea şcolară către un anumit tip de liceu. În ceea ce priveşte testarea elevilor din clasele a II-a şi a IV-a scopul evaluărilor este acela de a se verifica nivelul cunoştinţelor acumulate până acum de copii”, a mai precizat Marius Badea.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: