Încep renovările la Policlinica Spitalului Județean

Modernizarea policlinicii din Târgu Jiu va începe în cel mult 20 de zile anunță directorul unității, Vasile Stănculete. Licitația pentru renovarea și modernizarea policlinicii a avut deja loc, Consiliul Județean Gorj fiind la momentul de față în faza de evaluare a ofertelor primite. O singură firmă a fost interesată de realizarea acestei investiții.

Vasile Stănculete spune că demararea proiectului a întârziat atât de mult pentru că licitația presupunea cuplarea a două firme, una de construcții și alta de aparatură medicală. Pentru a nu afecta buna funcționare a policlinicii, Stănculete spune că lucrările vor demara parțial, fiind nevoie  de mutarea câtorva dintre cabinete în alte locații ale spitalului 700. ”Oamenii trebuie să știe că nu se închide policlinica, se va lucra pe bucăți. Dacă va fi nevoie vom muta unele cabinete în alte spații al spitalului, că avem unde. Termenul de realizare al investiției este de 24 de luni”, a declarat Vasile Stănculete, directorul Policlinicii Târgu Jiu.

Practic, actualele cabinete vor fi demolate și reconstruite, se va lucra chiar și la subsol, dar și la acoperișul unității. În plus, cabinetele vor fi dotate cu aparatură modernă care astăzi lipsește cu desăvârșire.

Investiție de patru milioane de euro

Nici nu e de mirare având în vedere costurile proiectului. ”Din câte știu eu, valoarea este undeva la patru milioane de euro, dintre care un milion și jumătate numai aparatura. Vom avea aparate pe care astăzi nu le avem, de exemplu histeroscoape, cistoscoape, electrocautere moderne, lămpi moderne, mobilier medical de ultimă generație”, a precizat Stănculete.

Cert este că o singură firmă a depus oferta și este acum în procedura de analiză. Procedura poate dura până la 20 de zile cu tot cu perioada de contestații. ”S-a depus o singură ofertă și perioada de evaluare durează aproape 20 de zile luând în calcul și perioada pentru depunerea contestațiilor”, a declarat Adina Andrițoiu, purtătorul de cuvânt al CJ Gorj.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: