Începe “Brâncuşiana” 2011

Circa 70 de persoane atât din ţară şi din străinătate vor participa la ediţia din acest an a simpozionului Brâncuşiana, menit să sărbătorească naşterea sculptorului Constantin Brâncuşi. “Brâncuşiana” 2011 se desfăşoară în perioada 17-19 februarie. Invitaţii la eveniment sunt aşteptaţi să sosească joi la Târgu Jiu, iar vineri vor avea loc sesiuni de comunicări cu tema. „Ansamblul Monumental Calea Eroilor – Artă şi Inginerie”, precedată de o expoziţie de cărţi cu şi despre Constantin Brâncuşi.

Sâmbătă, 19 februarie, va avea loc o sesiune de comunicări cu ocazia împlinirii în acest an a 135 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi. “Vom discuta despre ansamblul monumental. Ideea ne-a venit în luna noiembrie, când la Târgu Jiu au venit specialişti şi experţi care au evaluat starea operelor. Există lucrări de specialitate care merită să fie în atenţia spectatorilor. Va fi o sesiune cu noutăţi şi lucrări extraordinar de interesante”, a precizat Teodora Ciobanu, organizator al acestui eveniment.  

Primăria Târgu Jiu a alocat 25.000 de lei pentru organizarea acestui eveniment, din care 5.500 de lei sunt pentru premiile Salonului Internaţional de Sculptură. “Sunt aşteptaţi toţi preşedinţii Uniunilor artiştilor plastici din România. Deja au sosit suficient de multe lucrări”, a precizat Paul Popescu, artist plastic şi organizator.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: