Începe depunerea cererilor de sprijin la APIA Gorj

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj primeşte începând de astăzi cererile de sprijin pe suprafaţă. Pentru a nu fi penalizaţi la subvenţii fermierii trebuie să-şi depună cererea până pe 15 mai. Pentru cererile depuse după data de 15 mai, se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

Aproximativ 25.000 de fermieri gorjeni sunt aşteptaţi la centrele APIA pentru a-şi depune cererea de sprijin pe suprafaţă pentru anul 2014. Sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel puţin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare. Conducerea APIA  speră că toţi fermierii să-şi completeze elecronic declaraţia de suprafaţă. „Aplicaţia IPA Online este foarte importantă în Campania de depunere a cererilor de sprijin pe suprafaţă. Mergem pe ideea că fermierii îşi vor depune cererile în format electronic, în procent de 100%. Declaraţia mai poate fi depusă pe hârtie numai în cazuri excepţionale, dar şi atunci fermierul va trebui să revină la centrele APIA”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.

Prin intermediul aplicaţiei IPA Online fermierii deja înregistraţi la APIA în campanile precedente şi care intenţionează să solicite sprijin pe suprafaţă în anul 2014, prin acces la internet, pot să completeze electronic declaraţia de suprafaţă, să vizualizeze şi, după caz, actualizeze propriile parcele - aşa cum au fost digitizate în campania anterioară. De asemenea, îşi pot digitiza parcele noi prin identificarea pe ortofotoplanurile disponibile în baza de date (LPIS) a APIA. Schemele / măsurile de sprijin pe suprafaţă sunt finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: