Înregistrări audio –video „dispărute” din dosarul BRD?

Procesul în care trei bărbaţi sunt judecaţi pentru creditele obţinute cu acte false de la BRD Gorj este departe de a fi soluţionat de către judecători, unul dintre inculpaţi fiind de negăsit, în timp ce un altul vine cu o explicaţie pentru situaţia în care s-a ajuns acum. Gheorghe Florea a fost trimis în judecată alături de Ion Cican şi Ion Gogoneţu, dar ultimul n-a mai venit la procesul de la Tribunalul Gorj de câteva termene.

Procesul lor a început în vara lui 2008, după ce toţi trecuseră şi prin arestul Poliţiei, fiind acuzaţi la acel moment de înşelăciune, fiind condamnaţi în decembrie 2009 la pedepse cuprinse între 10 şi 11 ani. Sentinţa a fost atacată cu recurs şi Curtea de Apel Craiova a dispus rejudecarea dosarului, cei trei fiind  acuzaţi de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Procesul s-a reluat în septembrie anul trecut la Tribunalul Gorj, iar de atunci bate pasul pe loc, deşi prejudiciul estimat, conform primei sentinţe pronunţată la această instanţă, ajungea în 2007 la 7,5 miliarde lei vechi.

Gogoneţu nu a mai trecut pe la instanţă, iar unul dintre ceilalţi inculpaţi pare dispus să rostească adevăruri din culisele acestui dosar, din dorinţa de a se afla „adevărul”. Gheorghe Florea spune că şi-a irosit ani din viaţă cu această anchetă fără să aibă vreo vinovăţie, el spunând că nu are nicio vină, totul putând fi demonstrat cu nişte înregistrări audio şi video care însă nu s-ar mai regăsi la dosar. „Domnul procuror Moţa m-a întrebat atunci, în 2007, când a fost ancheta, dacă sunt dispus să mă implic într-o înregistrare a unei discuţii cu Gogoneţu. Am acceptat, pentru că ştiam că nu făcusem prostiile de care sunt acuzat. Mi s-a pus aparatură pe mine, eram blindat, ca să zic aşa, şi m-am dus la discuţii cu Gogoneţu. L-am întrebat de ce m-a băgat şi pe mine în beleaua asta şi el a recunoscut, senin, că şi el şi Cican doreau să îşi scape pielea şi trebuiau să dea vina pe cineva. A spus şi altele, dar pe mine asta mă interesa. Aceste înregistrări nu mai sunt acum la dosar. Oare de ce-. Am dovada că ele au fost pentru că am hârtie de la instanţă că s-a făcut inclusiv vizionarea video a discuţiei mele, iar acele discuţii sunt acum de negăsit. Cum e posibil- Au fost ilegale acele înregistrări- Am întrebat la instanţă şi mi s-a spus că nu e acces la ele, ceea ce nu e normal, că eu îmi pot dovedi nevinovăţia. Nu vreau să fac puşcărie doar pentru că s-au găsit unii să mă târâie în mocirla lor”, spune inculpatul Gheorghe Florea.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: