Întâlnire între elevi, amânată din cauza gripei porcine

Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” trebuia să găzduiască mâine o întâlnire între profesorii colegiului şi profesori din Serbia şi Macedonia în baza unui parteneriat care există deja de cinci ani între aceştia şi o şcoală din Serbia.

Directorul Colegiului Comercial „Virgil Madgearu”, Petre Ciungu, a declarat ieri că această întâlnire a fost amânată ca urmare a faptului că în Serbia au fost identificate câteva cazuri grave de gripă nouă iar Ministerul Educaţiei din Serbia le-ar fi interzis reprezentanţilor acestei şcoli să nu facă o astfel de deplasare. „ Întâlnirea care era programată vineri între noi şi profesorii din Serbia şi Macedonia s-a amânat pentru că nu li s-a mai dat voie de ministerul lor să plece din cauza gripei ăsteia noi”, a declarat Petre Ciungu.

Acest parteneriat există deja de ani buni între cele două colegii, prima dată fiind doar sub forma unor întâlniri între profesori iar apoi au început să includă şi elevii pentru diverse schimburi de experienţă. De precizat este şi faptul că această întâlnire urma să aibă loc tot ca urmare a unui nou schimb de experienţă însă se pare că nici elevii sârbi nu vor mai veni până nu se va mai diminua din pericolul impus de virusul AH1N1. „Nu ştiu exact cât va dura această restricţie, probabil până când va mai trece pericolul”, a declarat Petre Ciungu. 

Florin Rotaru, cel despre care vă spuneam că se pregăteşte să plece în Serbia pentru o expoziţie proprie în scop umanitar, va putea să plece acolo deoarece nu i-a impus nicio restricţie în acest sens. „Eu pot să plec la ei pentru că nu mi s-a impus nimic şi asta o să şi fac de îndată ce termin de pregătit ramele şi celelalte fotografii”, a declarat Florin Rotaru, elev în clasa a XII a la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu”.

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: