Investiţii de sute de mii de euro la Rovinari

Complexul Energetic Rovinari a reuşit performanţa să obţină două Scrisori de Garanţie în numele şi contul statului pentru garantarea creditelor contractate, destinate finanţării parţiale a investiţiilor de protecţia mediului. Aceste investiţii sunt obligatorii şi vizează reducerea concentraţiei de sulf din gazele de ardere şi desfiinţarea depozitelor lichide prin evacuarea zgurii şi cenuşii prin tehnologia şlamului dens, într-un depozit nou.

Scrisoarea de Garanţie nr. 1 în valoare de 50.000.000 euro este pentru garantarea creditului destinat finanţării parţiale a contractului privind investiţia „Instalaţii de desulfurare umedă a gazelor de ardere la blocurile energetice nr. 3 şi    nr. 6”. Scrisoarea de Garanţie în valoare de aproximativ 20.000.000 euro este pentru investiţia „Depozit nou de zgură şi cenuşă Gârla realizat în soluţia de şlam dens”.

Scrisoarea de Garanţie se emite de către EximBank în numele şi contul statului pentru proiecte în domenii prioritare în baza unei documentaţii care reflectă criteriile de performanţă ale unităţii.

După o analiză efectuată de către experţii băncii, ce s-a desfăşurat pe parcursul mai multor luni de zile a documentelor care privesc Complexul Energetic Rovinari care reflectă situaţia economico – financiară prezentă şi viitoare EximBank a constatat că sunt îndeplinite toate condiţiile de acordare. „Continuarea activităţii complexului energetic şi asigurarea locurilor de muncă a peste 4800 de angajaţi era condiţionată de obţinerea a celor două Scrisori de Garanţie, deoarece proiectele au fost contractate în 2008 fără a avea constituite sursele de finanţare deşi legislaţia privind achiziţiile prevede expres să nu se demareze licitaţii fără surse de finanţare. Urmare a obţinerii acestor Scrisori de Garanţie s-a creat posibilitatea accesării creditelor contractate şi plata lucrărilor executate şi echipamentelor aduse încă din 2008 în incinta complexului“, a declarat Vasile Tudorescu, director Dezvoltare Investiţii la CE Rovinari.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: