Investiţii majore la şcolile din Novaci

Şcolile din Novaci sunt pregătite să-şi deschidă porţile, pe data de 14 septembrie. Asta în condiţiile în care la unităţile de învăţământ au făcute investiţii de aproximativ 350.000 de lei. Printre lucrările importante se numără: amenajarea unei baze sportive, amenajarea unui grădiniţe cu program prelungit, precum şi introducerea încălzirii centrale la una din şcolile de pe raza localităţii. Primarul Dumitru Leuştean spune că, în această perioadă, directorii  se ocupă de acreditarea unităţilor de învăţământ.

Primăria Novaci a demarat lucrările de modernizare a unităţilor de învăţământ încă de la încheierea anului şcolar 2014/2015. Asta din cauză că volumul lucrărilor necesita câteva luni bune de muncă intensă. Autorităţile locale au alocat fonduri din bugetul propriu pentru introducerea încălzirii centrale la Şcoala Generală nr. 2, investiţie care a costat aproximativ 120.000 de lei. 

 „Lucrările au demarat chiar de la începerea vacanţei elevilor, iar la ora actuală continuă. Suntem în graficul pe care ni l-am propus, aşa că pe data de 14 septembrie, când are loc deschiderea anului şcolar, toţi copiii vor fi primiţi aşa cum se cuvine în sălile de clase. În cursul acestei săptămâni, se finalizează încălzirea centrală la una din şcoli. Este vorba despre Şcoala Generală nr. 2, unde am introdus o încălzire centrală completă. Tot acolo se lucrează la o bază sportivă, ce urmează să fie finalizată în luna octombrie. Baza sportivă presupune gazon sintetic, împrejmuire, iluminat, precum şi piste de alergare. Această investiţie se ridică la aproximativ 220.000 de lei. De asemenea, în aceste zile, se finalizează lucrările la grădiniţa cu program prelungit, pentru care am înfiinţat o grupă anul acesta. La liceu s-au finalizat lucrările chiar de la începutul lunii august. Nu mai avem decât partea finală de igienizări şi curăţenie”, a declarat Dumitru Leuştean, primarul de la Novaci.

Autorităţile locale dau asigurări că elevii şi preşcolarii nu vor avea de suferit din cauza încălzirii, pe timpul sezonului rece. „Stocul de lemne pentru sezonul rece este asigurat din luna iunie, lemnele sunt tăiate, puse la adăpost, pentru a nu fi probleme privind încălzirea”, a mai precizat primarul Leuştean.

AUTORIZAŢII

Potrivit autorităţilor locale, şcolile din Novaci dispun de autorizaţii de funcţionare. „Avem toate autorizaţiile necesare pentru funcţionarea şcolilor, iar în perioada următoare directorii unităţilor de învăţământ vor lupta pentru acreditarea unităţilor de învăţământ”, a declarat Leuştean.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: