Ion Călinoiu: Dian Popescu este obsedat de Caragea

Problemele şefului Poliţiei Gorj, Viorel Caragea, nasc noi disensiuni între liderii USL Ion Călinoiu şi Dian Popescu. Cei doi aveau oricum o relaţie de faţadă şi USL Gorj nu mai funcţionează de mult. Ion Călinoiu este un susţinător al lui Caragea şi crede că Dian Popescu se află în cârdăşie cu cei care vor să-l schime din fruntea IPJ. El a făcut atacuri dure la şi l-a îndemnat „să lase cocleţăriile”. Ion Călinoiu mai spune că Dian Popescu este obsedat de Caragea. În replică, senatorul liberal susţine că Ion Călinoiu este singurul care se amestecă în trebuirile IPJ.

Câteva evenimente din ultima vreme petrecute în plan local l-au făcut pe vicepreşedintele la nivel naţional al PSD, Ion Călinoiu, să răbufnească ieri la adresa lui Dian Popescu, asta la doar o zi după ce îl luase în vizor pe „prezidenţiabilul” Crin Antonescu. Într-un interviu pe care l-a acordat la Radio Infinit, preşedintele Consiliului Judeţean şi-a exprimat o opinie tranşantă faţă de principalul partener de guvernare al PSD la nivel de judeţ, asta dacă poate fi considerată aşa filiala PNL Gorj.  „PNL a făcut, din păcate, paşi într-o direcţie nu tocmai loială USL. Sunt interesaţi mai mult de soarta partidului. Când s-a fixat proiectul acesta de mare succes, USL, au început că le trebuie 30 de primari, că le trebuie nu ştiu ce. Noi am înţeles rolul alianţei politice şi am cedat de la PSD, iar ei se lăudau că au câştigat de la PSD. Asta e o mare prostie şi asta se întâmplă de fiecare dată. Se bucură de succesul pe care nu-l trăiesc alături de partenerul lor. Sunt nerealişti şi tot ei pierd”, a spus Călinoiu.

Vorbe grele

Dacă Opoziţia mai este reprezentată prin Gorj doar de deputatul Niculina Mocioi, aşa cum se întâmpla imediat după 2000, când fostul deputat Ştefan Popescu Bejat era singurul parlamentar neînregimentat în partidul lui Adrian Năstase, acum Ion Călinoiu joacă perfect cartea opozantului faţă de Dian Popescu. Senatorul liberal este făcut cu ou şi cu oţet, vorbele rostite la adresa sa fiind unele pe care Călinoiu nu le-a spus nici în campania electorală faţă de cei mai duri adversari pe care i-a avut. „Lucrurile acestea le vedem în Gorj în mod concret când Dian Popescu se ocupă de el, de soarta lui şi a firmelor. În loc să se ocupe de problemele judeţului Gorj se ocupă de soarta unuia sau a altuia şi intră în cârdăşie cu cei care au pus pe butuci economia judeţului Gorj, eu văd lucrurile astea şi se plâng şi liberalii de atitudinea acestui om. Şi atunci poţi să spui că are ceva în comun cu interesul lui faţă de partid. Nu are nimic. Are ceva în comun cu interesul funcţionării Uniunii Social Liberale? Nu are nimic. Are ceva în comun cu responsabilitatea pe care şi-a asumat-o ca senator de colegiu? Nu are nimic în comun. Şi ca atare omul acesta trebuie să înţeleagă că are o misiune şi ea trebuie să fie dusă la îndeplinire şi să lase toate cocleţăriile astea de care se ocupă prin Gorj pentru a vrea imagine proastă judeţului pentru a susţine oameni care sunt certaţi cu legea”, a spus Călinoiu.

Obsedat de Caragea

Ion Călinoiu nu a ezitat să vorbească şi despre discuţiile tot mai dese din ultima vreme stârnite în jurul şefului IPJ Gorj, Viorel Caragea, pe care îl susţine în mod direct şi evident. Dian Popescu este membru în Comisia de Apărare din Senat şi a participat săptămâna trecută la audierea poliţiştilor care sunt contra lui Caragea. Acum şeful judeţului îl descrie pe senatorul liberal ca pe o persoană preocupată mult prea mult de soarta comandatului Poliţiei Gorj. „Este obsedat de soarta şefului IPJ Gorj. De ce? Se ştie!”, a întrebat retoric Ion Călinoiu.

Replica lui Dian Popescu

„Eu nu am spus niciodată că trebuie să plece sau să rămână Viorel Caragea din fruntea IPJ Gorj. Nu mă amestec în treburile unei astfel de instituţii. Amestecul lui Ion Călinoiu mi se pare însă grav. E jenant că face asemenea acuzaţii. Înseamnă că ascunde ceva în spatele acestui amestec al său în treburile Ministerului de Interne. Să-mi arate o singură declaraţie a mea în care eu am atacat un funcţionar public sau vreo instituţie publică şi atunci mai discutăm”, a declarat, în replică, senatorul Dian Popescu.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: