Ionuţ Sanda, medalie de bronz după nici două luni de pregătire

Atletul din Roşia de Amaradia a început atletismul din luna noiembrie când a fost descoperit la o selecţie la şcoala din localitate de către antrenorul Ion Bură. Ionuţ Sanda nu făcuse sport de performanţă deşi jucase fotbal la nivel de juniori la echipa din Roşia de Amaradia. Sportivul spune că nu s-a gândit niciodată să facă sport de performanţă deşi dorea să urmeze Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu, el fiind acum elev în clasa a opta.

Reporter: Cum ai ajuns să faci atletism la CS Pandurii?

Ionuţ Sonda: A fost o selecţie la ora de sport când a venit domnul profesor Ion Bură care ne-a văzut la proba de alergare şi m-a selecţionat. De atunci am venit la pregătire dar nu tot timpul, numai când am avut pauze la şcoală, de regulă în vacanţe şi acum când am avut concurs. Mi-a spus că trebuie să fac atletism pentru că m-aş descurca destul de bine şi m-a încurajat să vin la antrenamente. Cred că am în total mai puţin de două luni de antrenamente aici la Târgu Jiu.

Rep.: Dar până la acea selecţie ai avut exemple de atleţi pe care să-i fi văzut la concursuri sau care au venit din zona aceea la Pandurii?

I.S.: A mai fost o fată care a fost selecţionată şi s-a antrenat aici dar a renunţat între timp. Nu am avut neapărat exemple şi nu-mi propusesem să fac atletism înainte de a mă selecţiona. Dar am început antrenamentele, am văzut că pot face faţă şi mi-a plăcut foarte mult. Dar nu am făcut chiar zilnic însă fac şi acasă. De anul viitor când vin la liceu la Târgu Jiu voi intra în program zilnic cu echipa de sportivi de aici.

Rep.: Cum au reacţionat prietenii şi colegii tăi când au aflat că vei face sport de performanţă?

I.S.: Unii cred că e bine pentru mine, au aflat deja că am luat medalie la naţionale pentru că le-a spus profesorul nostru de sport. Au încredere în mine şi speră să fac progrese în acest sport. Deşi colegii mei de aici mi-au spus ce urmează şi ce program voi avea pe viitor, când voi veni la liceu aici.

Rep.: Când ai aflat că vei merge la campionatele naţionale?

I.S.: A fost un grand prix prin luna februarie, de puţin timp. Şi de atunci am făcut antrenamente continuu şi acasă şi cu domnul profesor aici la Târgu Jiu.

Rep.: Cum a fost primul tău concurs, ai avut emoţii?

I.S.: Normal, am avut şi emoţii pentru că eram prima dată la un campionat naţional. Eu am alergat şi în altă serie, singur şi am venit al treilea în serie dar al treilea şi în finală. Nu mă aşteptam fiind primul meu concurs dar nici domnul profesor nu cred că se aştepta. Colegii se aşteptau în schimb, cei cu care am alergat acolo pentru că au văzut cum am alergat acolo în timpul cursei. Mi-au făcut şi galerie în timpul cursei şi ei şi domnul Ionuţ Bură.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: