Iriza, despre Anton Anton: La energie nu se pricepe

Senatorul de Gorj Scarlat Iriza a rămas cu un gust amar după vizita ministrului Energiei de săptămâna trecută, la termocentrala din Turceni. „Am rămas cu o părere proastă. A zis două vorbe, iar a dat cu nuca în perete. Aşa cum au spus şi liderii de sindicat, nu este omul potrivit la locul potrivit. O fi profesor doctor universitar la fluide, dar la energie nu se pricepe”, a spus Iriza, care a fost coleg în ALDE până acum câteva săptămâni cu Anton. Încă de atunci era critic la adresa acestuia.

Iriza a criticat faptul că ministrul nu a venit cu soluţii nici pentru problema certificatelor de carbon, nici pentru alte probleme. „Aţi văzut, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, i-a spus în faţă că este nevoie de soluţii acum. Nu i-a răspuns sau i-a răspuns prin tăcere”, a spus Iriza.

Anton Anton spusese vineri la Turceni că se va strădui să găsească soluţii, dar că e vorba de legi europene: „Legislaţia europeană nu e întotdeauna aşa cum ne dorim noi şi nu e întotdeauna aşa de bună. De aceea din când în când se face o evaluare la jumătatea drumului, la sfertul drumului şi se corectează. Aşa cum probabil că evaluarea va fi făcută pe certificatele de carbon. Astăzi, certificatele costă inadmisibil de mult. Noi, România, ne vom strădui să generăm o asemenea evaluare şi să vedem cum facem ca certificatele să revină la un preţ rezonabil”. (A.A.)

Vizualizări: 584

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: