Judecat pentru că a vrut să îşi spânzure nevasta

Mandatul de arestare preventivă emis luna trecută pe numele bărbatului din Bâlteni care și-a chinuit o noapte întreagă soția în încercarea de a o omorî și a evita un divorț în urma căruia să rămână fără casă a fost prelungit acum de magistrații Tribunalului Gorj, Ion Ciobanu fiind trimis în judecată și acuzat de omor calificat.

În momentul arestării sale, individul era acuzat de tentativă la omor calificat și lipsire ilegală de libertate, soția sa trecând prin ore de coșmar o noapte întreagă, timp în care a fost legată, obligată să înghită alcool pentru a i se înscena sinuciderea, bătută și umilită mai rău ca un animal.

Femeia a ajuns în cele din urmă la vecini și a reușit să scape cu viață, acum anchetatorii concluzionând că existența sa a fost pusă în pericol. Tocmai de aceea, Ciobanu este acuzat de omor calificat, el rămânând în spatele gratiilor, loc în care va sta cel puțin vreo câțiva ani de acum încolo. Cu soția sa va mai da ochii la toamnă, când pe rolul instanțelor este programat un nou termen în procesul de divorț dintre cei doi. Lenuța Ciobanu a cerut doar să fie lăsată în pace de către acesta, lucru pe care individul nu l-a acceptat. Acum femeia are toate șansele să rămână cu casa pentru care a muncit ani de zile în străinătate, casă pentru care era însă să își piardă viața întrucât imobilul era râvnit de soțul său.

Culmea este că după ce a fost chinuită o noapte întreagă și a văzut moartea cu ochii, Lenuța Ciobanu a reușit să obțină de la instanța de judecată și un ordin judecătoresc prin care soțului său i se interzice să se mai apropie de ea. Cerea acest lucru încă din luna iunie și, dacă ar fi obținut aprobarea la timp, corpul nu i-ar fi fost mutilat de un individ fără scrupule. A fost însă nevoie de chinurile din acea noapte de groază pentru ca magistrații să îi admită femeii solicitarea, ordinul fiind dat în condițiile în care Ion Ciobanu este după gratii și e clar pentru toată lumea că nu are cum să o mai viziteze pe Lenuța pe acasă pentru a o omorî.   

„Dispune emiterea ordinului de protecţie în favoarea apelantei reclamante în sensul că obligă pârâtul intimat să păstreze o distanţă de 30 m faţă de victimă şi interzice pârâtului intimat orice contact cu victima inclusiv telefonic, pe o perioadă de 6 luni de la data emiterii ordinului. Se dispune comunicarea prezentei hotărâri IPJ Gorj - Poliţia Bîlteni în vederea punerii în executare. Obligă intimatul pârât la 200 lei cheltuieli de judecată către apelanta reclamantă. Definitivă şi executorie”, se arată în decizia Tribunalului Gorj.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: