Jumătate din conducerea ALDE Gorj ameninţă cu demisia

Aproximativ jumătate din membrii Biroului Executiv Judeţean ALDE ameninţă cu demisia în condiţiile în care Dian Popescu va prelua alianţa de la Gorj, după Biroul Politic Naţional de săptămâna viitoare. Radu Angheloiu susţine că situaţia a fost adusă la cunoştinţa conducerii centrale printr-un memoriu trimis zilele trecute. Angheloiu exclude orice colaborare cu Dian Popescu. Ba mai mult, a precizat că senatorul deja a început să-şi facă alte structuri de partid şi alte liste de candidaturi decât cele concepute de actuala conducere.

Rep.: Domnul Dian Popescu se pregăteşte să preia conducerea partidului. Veţi reveni asupra demisiei dumneavoastră din partid?  

Radu Angheloiu: În ceea ce mă priveşte, deocamdată, sunt demisionar urmând ca luni, când are loc şedinţa de Birou Politic Naţional, să se hotărască ce se va întâmpla. Sunt 80% şansele ca aceasta să fie ultima mea activitate politică, după care îmi voi vedea de activitatea profesională. Dacă există o altă soluţie în Biroul Politic, atunci voi continua ce am început. Nu mi-a plăcut niciodată să încep un lucru şi să-l termine altcineva. Deşi sunt membru al Biroului Politic Naţional, nu voi participa la şedinţa de luni. Conducerea de la Bucureşti va trebui să ia o decizie, fără influenţe din afară. Nu mă duc eu acolo să creez rumoare în sală vizavi de această problemă. Dacă locul opt pe care l-am luat la ultimele alegeri, printre judeţele din ţară, este un lucru bun se va decide să continui, dacă nu asta este.

Rep.: Domnul Dian Popescu susţine că organizaţia ALDE Gorj, pe ruta PLR,  este ca şi inexistentă din cauza lipsei membrilor. Ce părere aveţi?

R.A.: Dian Popescu habar n-are ce vorbeşte. Se vede clar că nu cunoaşte organizaţia ALDE Gorj. În momentul în care am făcut fuziunea cu cei de la PC, ALDE avea în Gorj peste 1200 de adeziuni, din partea PLR, iar PC a venit cu peste 2000 de adeziuni. În acel moment, în tot judeţul, erau doar 8 localităţi unde nu aveam organizaţii nici eu, nici PC, dar este posibil ca şi acolo lucrurile să se fi rezolvat. Ceea ce spun eu poate fi confirmat de către domnul Borcan, există evidenţe, numere de telefon ale membrilor. Aveam structuri, preşedinte de organizaţie, candidat la primărie, aveam vreo 4-5 localităţi cu candidaţi pentru primării, dar am stagnat tot. Am înţeles că cel care s-a angajat să conducă partidul a contactat deja structuri pentru alegeri, altele decât cele ale noastre.

Rep.: Mai sunt şi alte persoane care vor să demisioneze din ALDE, în afară de dumneavoastră şi domnul Taşcău?

R.A.: Practic, jumătate din structura de la Gorj suntem demisionari, 8 din 10 membri ai Biroului Executiv Judeţean, din partea PLR. Biroul Executiv Judeţean are 20 de membri, 10 de la PC şi 10 de la PLR. În situaţia în care Dian Popescu nu activează la Gorj mă întorc în partid, atât eu cât şi colegii care au luat aceleaşi decizii, altfel nu are rost să ne întoarcem, îi urăm succes lui Popescu. Mă refer aici şi la domnul Taşcău, la vicepreşedintele Vasile Velcea, vicepreşedintele Barbulea, preşedintele organizaţiei municipale Radu Leonard, Călin Simionescu şi alţii. Deocamdată, demisiile nu sunt puse pe hârtie. În momentul în care se va lua decizia de la Bucureşti, ca Dian Popescu să activeze la Gorj, noi vom depune cererile de demisie în scris. Am trimis un memoriu la Bucureşti, un memoriu transmis de către membrii Biroului Politic Teritorial ALDE. Una dintre cele solicitări a fost să fim chemaţi de conducerea centrală la discuţii, ca cei de la Bucureşti să stea de vorbă cu structura de la Gorj.

Rep.: Neînţelegerile dintre dumneavoastră şi domnul Dian Popescu au apărut din cauză că nu vi s-au oferit funcţiile cerute în vechiul PNL?

R.A.: Eu am fost primul vicepreşedinte al partidului, iar când dânsul era un nimeni, eu l-am sprijinit. În ceea ce priveşte colaborarea de care vorbeşte dumnealui, a mea a fost una deschisă, ştiu asta toţi cei care mă cunosc, însă din partea dânsului, la toată deschiderea asta, participarea a fost zero. N-am pus niciodată la suflet chestiunea asta, dar în momentul în care îţi duci până la capăt un mandat de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean cu rezultate bune, iar tu vii cu lista de consilieri judeţeni, unde te regăseşti la PNL în poziţia 15-16, iar pe lista alianţei pe poziţia 30-31, lucrurile capătă cu totul o altă conotaţie. Oamenii care m-au susţinut pe mine când am candidat împotriva dânsului la funcţia de preşedinte al PNL Gorj, au fost la fel de bine văzuţi, urmând fie excludere din partid, fie trecere pe linie moartă. Asta a fost colaborarea de care vorbeşte Dian Popescu în acei 8 ani. Dacă asta înseamnă o colaborare bună, înseamnă că eu am o imagine deformată asupra realităţii, dar cred că imaginea deformată îi aparţine lui Popescu.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: