La numai 13 ani, Moş Crăciun i-a adus un copil

O fetiţă de 13 ani a adus pe lume un copil chiar de Crăciun. În loc să-l aştepte pe moş Crăciun, tânăra a ajuns la spital pentru a da naştere unui bebeluş. Aceasta este de etnie romă şi potrivit tradiţiei, la această vârstă fetele sunt măritate. Tot în ziua de Crăciun, o gorjeancă a născut al cincisprezecelea copil.

Medicii de la Maternitate au adus pe lume în ziua de Crăciun un număr de opt copii, mult mai puţini decât în anii trecuţi. Trei fetiţe şi cinci băieţei au văzut pentru prima dată lumina zilei chiar de Crăciun. Doi bebeluşi au avut ceva probleme de sănătate atunci când au venit pe lume însă acum sunt bine, iar ceilalţi copilaşi au fost perfect sănătoşi. Cea mai tânără mămică are numai 13 ani şi a născut prima fetiţă, în timp ce o altă mămică a adus pe lume cel de-al 15 copil. Medicii susţin că de la un an la altul numărul naşterilor este într-o continuă scădere şi nu-şi pot explica ce se întâmplă „De Crăciun am asistat la 8 naşteri şi au fost aduse pe lume trei fete şi cinci băieţi. Doi au avut probleme pentru că au fost născuţi prematur, însă au fost în permanenţă supravegheaţi şi starea lor este una bună, au început să ia în greutate şi o să fie bine. Sunt foarte puţine naşteri în comparaţie cu anii trecuţi şi nu avem nici o explicaţie pentru acest lucru. De Crăciun a născut şi o minoră de 13 ani dar şi o femeie a adus pe lume cel de-al 15 copil”, a declarat Camelia Roman, şefa Secţiei de Neonatologie.

Mămicile care au născut chiar de Crăciun sunt foarte fericite şi se aşteptau să-şi aducă pe lume pruncii chiar de sărbători. Unele nu s-au gândit însă ce nume să le pună copiilor, iar altele au renunţat le numele româneşti „ Eu an născut o fetiţă şi mă aşteptam să nasc de sărbători , dar nu chiar de Crăciun. Sunt foarte fericită pentru că este primul copil. Nu sunt încă singură ce nume îi voi pune dar m-am gândit să o cheme Iasmina”, a spus mama de numai 13 ani. 

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: