Lemnaru a concesionat Insuliţa cu doar şase miliarde

Consilierii locali din cadrul Primăriei Târgu Jiu au aprobat Planul Urbanistic de Detaliu-Amenajare Insula Râului Jiu care-i va permite lui Călin Lemnaru, administratorul firmei SC Crescendo SRL să construiască un complex multifuncţional în respectiva zonă. Suprafaţa pe care se vor extinde lucrările va fi de 5000 de metri pătraţi. Interesant este cât plăteşte acesta pentru că a concesionat o parte din Insuliţă pentru 30 de ani.

Târgujienii au remarcat deja aşezarea unui cort pe insuliţa de pe Jiu şi toţi ştiu cui aparţine. Călin Lemnaru spunea că va ţine cortul în care organizează nunţi până când va putea începe investiţia pentru care a şi concesionat.

Pe cei 5000 de mp va fi realizat un complex multifuncţional care va cuprinde realizarea de spaţii verzi pe minim 25% din suprafaţă, realizarea de unităţi de alimentaţie publică, bazine de înot pentru adulţi şi copii, locuri de joacă, patinoare artificiale, piste inel pentru minikarturi electrice şi biciclete. De asemenea, cei care vor veni pe insuliţă pentru a se recrea vor avea şi unde să se cazeze deoarece în acest sens vor fi amenajate spaţii cu o înălţime maximă de zece metri. În plan mai există spaţii pentru expoziţii, prezentări sau festivităţi diverse, realizarea de fântâni arteziene, alei carosabile sau parcări. Pentru toate categoriile de construcţii şi amenajări va fi asigurat accesul pentru intervenţii.

Terenul, concesionat cu 6 miliarde

Prin planul aprobat ieri de consilierii locali se instituie zona de protecţie a digului cu o lăţime de zece metri pe întreg conturul insulei. În această zonă orice tip de construcţie va fi interzisă.

Suprafaţa de 5000 de metri pătraţi pe care vor fi realizate toate aceste amenajări a fost concesionată de omul de afaceri Călin Lemnaru pentru 6,3 miliarde lei vechi, potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei Târgu-Jiu, Ramona Evulescu. Tot Evulescu a spus că primii trei ani sunt de graţie, iar apoi va începe plata trimestrial. Pe fiecare trimestru va fi plăti puţin peste 200 de milioane.

Vizualizări: 258

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: