Liberalii cer în instanţă contractele „lui Florescu” cu Primăria Fărcăşeşti

Meciul dintre liberalii conduşi de Dan Vâlceanu şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu, se încinge odată cu apropierea campaniei electorale de anul viitor, miza reprezentând-o, de data aceasta, câteva contracte derulate la Primăria Fărcăşeşti de soţia lui Florescu.

Contractele respective au fost cerute oficial, prin adresă, Primăriei Fărcăşeşti, condusă, culmea, de Dănuţ Bălu, plecat la PSD după ce a fost în PDL, răspunsurile din partea edilului întârziind să apară, ceea ce i-a determinat pe liberali să se adreseze instanţelor de judecată pentru a obţine documentele solicitate.

Tribunalul Gorj a înregistrat acum dosarul în care Filiala Gorj a PNL are calitatea de reclamant, deocamdată neexistând un termen stabilit pentru începerea judecăţii. Liderul filialei, copreşedintele Dan Vâlceanu, ne-a menţionat că apelarea la instanţă este singura soluţie care a mai rămas pentru obţinerea informaţiilor respective pe cale legală. ”Domnul Florescu are multiple interese în zona Fărcăşeşti, asta în condiţiile în care soţia dumnealui a derulat mai multe contracte cu autorităţile locale din această comună. Noi am solicitat încă din 17 martie lista cu contractele derulate de doamna Florescu începând cu anul 2012, de când Ciprian Florescu a devenit vicepreşedinte al CJ Gorj. Am solicitat sume, beneficiari ai acestor sume, tot ce ţine despre aceste contracte, dar Primăria nu ne-a răspuns în termenul prevăzut de lege şi, ca urmare, acum am apelat la instanţă, în baza legii 544, pentru a ni se comunica aceste informaţii care sunt de interes public”, afirmă Dan Vâlceanu.

Ciprian Florescu a refuzat ieri să facă vreun comentariu pe această temă după ce, recent, avusese deja o exprimare publică pe marginea unei anchete pe care DNA ar avea-o în derulare pe acelaşi subiect. El a menţionat doar că toate informaţiile pentru cei interesaţi se regăsesc şi în declaraţia sa de interese şi, ca urmare, nu mai are nimic de adăugat. „Nu am nicio problemă şi de aceea nu am ce să comentez. Nu vreau să intru în acest scandal, mai ales că informaţiile respective sunt deja publice, ele regăsindu-se în declaraţiile mele de interese, care sunt pe internet chiar din anul 2012”, spune vicepreşedintele Consiliului Judeţean. Declaraţia de anul trecut a lui Florescu arată că soţia sa a derulat în septembrie 2013, de Sfânta Maria Mică, un contract de 20.000 de lei obţinut prin încredinţare directă de la Primăria Fărcăşeşti. La vremea respectivă primarul explica faptul că banii s-au cheltuit pe spectacolele de muzică populară organizate în comună cu ocazia sărbătorii amintite, Codruţa Florescu fiind cea care s-a ocupat de aducerea artiştilor în localitate.

Declaraţia de interese a lui Ciprian Florescu arată că soţia sa a derulat contracte similare şi cu alte primării din judeţ, Aninoasa şi Glogova, dar şi cu Complexul Energetic Oltenia şi cu Romelectro, o firmă prestatoare de servicii în minerit şi energie. Copreşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, spune că nu a solicitat reprezentanţilor acestor instituţii sau firme informaţii despre contractele respective, el menţionând că, cel puţin deocamdată, demersurile sale vizează contractele Primăriei Fărcăşeşti.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: