Liberalii pierd şi un post de consilier la Drăguţeşti

PNL Gorj pierde în continuare teren la Drăguţeşti. După ce au pierdut şefia comunei, acum liberalii pierd şi un post de consilier local. Asta pentru că în locul celor 4 consilieri radiaţi de PNL vor intra trei penelişti şi o pesedistă, care sunt următorii pe lista de supleanţi a fostei USL. Conducerea PNL spune că preferă să piardă un consilier local decât să ţină în partid patru trădători.

Florentin Untaru, Marcel Oproiu, Constantin Crăc şi Ion Negrea au fost radiaţi din partid în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al PNL Gorj de acum zece zile. Aceştia îşi vor pierde calitatea de consilier local la Drăguţeşti, asta după ce prefectul de Gorj va emite ordin de încetare a mandatelor în baza notificării PNL de retragere a sprijinului politic pentru aceştia. Cei patru au fost radiaţi de partid, fiind acuzaţi de liderii liberali de la Gorj că au trădat partidul la şedinţa care a avut loc miercurea trecută, când a fost ales noul viceprimar cu atribuţii de primar la Drăguţeşti, votând cu pesedistul Gheorghe Butan, care a reuşit să obţină această poziţie. În locul acestora vor fi validaţi consilieri locali patru supleanţi de pe lista USL din 2012. Pe listă urmează 3 consilieri liberali: Cristian Rujan, Vasile Albu, Alexandru Frăsineanu, dar şi social-democrata Carmen Gengiu. Liderii PNL Gorj spun că nu îi deranjează că pierd un post de consilier local atât timp cât scapă de "trădătorii" din partid. "Puteau să intre şi liber-schimbişti, plecau oricum ăştia. Principiul este următorul: trădezi şi ai lipsă de caracter, pleci din PNL. Nu există risc, risc este când păstrezi trădători în partid", a spus Dan Vâlceanu, co-preşedintele PNL Gorj.

Butan: Ţinta liderilor PNL e distrugerea organizaţiei locale

Noul şef al comunei Drăguţeşti, social-democratul Gheorghe Butan, critică deciziile luate de PNL Gorj în ultima perioadă şi este de părere că ţinta co-preşedinţilor organizaţiei judeţene a PNL este aceea de a distruge organizaţia locală de la Drăguţeşti. "Nici nu ştim care au votat. Am voturi, nu ştiu de unde, nu ştiu dacă de la cei patru liberali. Cred că ţinta liderilor PNL e să distrugă organizaţia locală a PNL. Nu aţi văzut ce au făcut în tot judeţul? Şi în Rovinari şi peste tot, aşa au făcut. Nu mă bag eu în gospodăria lor", a spus Gheorghe Butan.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: