Liberalii renunţă la lupta pentru Primăria Rovinari

Liberalii au decis! Consilierii PNL din Rovinari îl susţin pe actualul viceprimar Laurenţiu Chivu (UNPR) în fruntea primăriei Rovinari. Cei doi copreşedinţi ai PNL Gorj, Dan Vâlceanu şi Tudor Barbu, au spus ieri în conferinţă de presă că ei au asistat doar la o decizie a majorităţii şi că nu le-au forţat în nici un fel mâna consilierilor din Rovinari.

”Aseară echipa de la Rovinari a hotărât să continue, să meargă în aceeaşi formaţie cu un viceprimar de dreapta. Dacă cineva are argumente că Laurenţiu Chivu este un  om de stânga, suntem dispuşi să discutăm”, a spus Tudor Barbu, copreşedintele PNL Gorj.

Cu doar trei zile înainte, senatorul Tudor Barbu avea un discurs exact pe dos: ”Domnul Chivu trebuie să înţeleagă faptul că echipa liberală de acolo nu poate să aibă ca lider un om de la coaliţia de la putere, de la UNPR. Ar fi imoral faţă de cei din Rovinari care au dat vot liberal pentru primar liberal”.

Întrebat de ce şi-a schimbat radical poziţia faţă de vicele Chivu, Barbu a spus că niciodată nu a avut o atitudine rău-voitoare faţă de acesta. ”Eu nu am fost drastic la adresa domnului Chivu niciodată. Eu cu domnul Chivu mă cunosc de doi ani şi nouă luni, nu am nici un motiv să fiu drastic cu dumnealui. Noi am vrut doar să reparăm un lucru care, fie din necunoaştere, fie din alte motive, presa l-a lăsat între ape, referitor la apartenenţa de dreapta sau de stânga a lui Chivu. Eu am spus că acolo va fi un om de dreapta, un liberal. Actualmente la conducerea oraşului Rovinari este un om de dreapta, indubitabil Chivu nu este de stânga”, a spus senatorul Tudor Barbu.

Barbu: Staicu şi-a dat demisia moral

Consilierul local Eugeniu Staicu, amăgit fiind de liberali cu privire la preluarea funcţiei de primar, nu s-a prezentat la şedinţa PNL de miercuri seara, ceea ce l-a determinat pe Barbu să spună ieri public că nu va mai avea susţinerea lui pentru alegerile din 2016. ”Faptul că era cu certitudine în Rovinari, la cinci minute de mers pe jos de locul unde avea loc şedinţa şi în mod ostentativ domnul Staicu nu a venit la o şedinţă atât de importantă, moral şi-a dat demisia din echipă. Domnul Staicu este consilierul nostru, dar moral el a demisionat din echipa de la Rovinari, adică nu a stat lângă colegii săi într-un moment extrem de greu, când era nevoie de el ca de aer. Şi era unul din competitorii cu şansele cele mai mari să devină primar al oraşului. Şi acum se poate înscrie în cursă, dar vreau să-l văd cum va avea el sprijinul colegilor pe care i-a lăsat de izbelişte. Din motive personale nu voi încerca să vorbesc cu dumnealui. A fost un om de bază şi un om extrem de serios până miercuri seara la ora 20.15. Mi s-a părut de o gravitate maximă să nu vină la şedinţă”, a spus Tudor Barbu.

Conducere unică la Rovinari

Liberalii au mai anunţat ieri în conferinţă de presă că organizaţia penelistă de la Rovinari va avea un singur preşedinte. Asta pentru că Gigi Tănase, copreşedintele din aripa pedelistă şi-a dat demisia. ”Preşedintele fost PDL, Gigi Tănase, a avut eleganţa, fără să-i ceară nimeni, nici măcar preşedintele lui, Vâlceanu, şi-a dat demisia din funcţia de copreşedinte pentru ca la Rovinari echipa să nu fie scindată nici măcar de statut care permite copreşedinţi. Rovinari va avea conducere unică după ce Gigi Tănase şi-a demisia fără ca noi să i-o cerem şi l-am apreciat foarte mult. El a înţeles că nu e nevoie de conducere bicefală, ci unică”, a mai spus Barbu. Cei trei aspiranţi la funcţia de preşedinte al organizaţiei PNL Rovinari sunt Florin Mihai, Florin Ungureanu şi Claudiu Vodislav.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: