Liberalii şi pesediştii se bat pe funcţiile vacante de consilieri

Decesul consilierului local Constantin Blejan îi întărâtă iar pe liderii USL. Blejan era consilier PSD la Târgu Jiu, dar primii trei supleanţi sunt de la PNL şi PC. Deşi sunt în alianţă, pesediştii vor demisiile celor trei, pentru ca în consiliul local Târgu Jiu să intre tot un pesedist. Probleme sunt şi la Consiliul Judeţean, unde un liberal speră să îi ia locul demisionarului Daniel Antonie de la PSD.

Postul lui Daniel Antonie, consilier judeţean al PSD, s-a eliberat la sfârşitul lunii mai, în urma retragerii din funcţia aleasă a directorului Diviziei Miniere a Complexului Energetic Oltenia(CEO). Deşi Sabin Cornoiu, următorul în lista aleşilor la judeţ ai PSD, era vizat pentru a-i ocupa locul lui Antonie, numirea sa nu s-a făcut nici până în momentul de faţă. Această întârziere îi face pe liberali să spere că vor reuşi să pună mână pe încă un post de consilier.

Şi în Consiliul Local Târgu Jiu a fost vacantat un post, în urma decesului lui Constantin Blejan, consilier PSD. Chiar dacă protocolul USL prevede ca locurile vacantate să fie ocupate de reprezentanţi ai aceleaşi formaţiuni politice, liberalii se aşteaptă să aibă loc noi negocieri la nivelul alianţei, dat fiind faptul că PSD-ul a acaparat toate funcţiile de conducere importante de la nivelul judeţului, cu toate că alta le-a fost înţelegerea. „La nivelul USL vor avea loc discuţii în ceea ce priveşte ocuparea funcţiilor de consilier judeţean şi consilier local de la Târgu Jiu. Oricine îşi doreşte să-şi mărească numărul de consilieri. Era o convenţie în USL, însă numai până la un anumit loc, după care urma să se meargă pe 1-1. Aşteptăm să se întoarcă cei doi copreşedinţi din concediu pentru a vedea ce se va întâmpla”, a declarat Gheorghe Orzan, vicepreşedinte PNL.

Se retrag trei pentru a-i face loc pesedistului

Aurel Popescu, preşedintele PSD Târgu-Jiu, susţine respectarea protocolului USL, potrivit căruia locul unui pesedist va trebui ocupat tot de un reprezentant al acestei formaţiuni politice. Acesta spune că Mihai Gherghe va fi următorul pesedist ce va intra în Consiliul Local Târgu Jiu. „Protocolul este foarte clar, locul ce a aparţinut unei formaţiuni politice trebuie ocupat tot de către un reprezentant al formaţiunii respective. În situaţia noastră, foarte neplăcută, în care colegul nostru Constantin Blejan a decedat, locul său va fi ocupat de Mihai Gheorghe. Aşteptăm să se întoarcă din vacanţă domnul Florin Cârciumaru şi domnul Ion Călinoiu pentru a face demersuri ca în prima şedinţă de Consiliu Local să aibă loc această numire”, a declarat Aurel Popescu.

Pentru a fi posibilă venirea lui Mihai Gheorghe ar trebui ca trei persoane de la ACD să se retragă. Este vorba despre Emilia Horhoianu şi Ileana Mitelea, ambele de la PNL, precum şi conservatoarea Elena Băltăreţu. Aceste retrageri nu sunt pe placul liberalilor care se tem că la un moment dat vor rămâne fără oameni pe liste. „La Consiliul Judeţean am ajuns la sfârşitul listei. Nu ne gândeam să se întâmple acest lucru după un an. În felul în care se va merge cu retrageri vom rămâne fără oameni pe liste”, a precizat Gheorghe Orzan.

TENSIUNI

Aurel Popescu crede că nerespectarea protocolului va da naştere unor noi tensiuni în USL. „Nu este corect să încălcăm protocolul pentru că acest lucru ar duce la tensiuni în USL şi nu avem nevoie de aşa ceva în momentul de faţă”, a declarat preşedintele PSD Târgu Jiu.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: