Liberalul cu cele mai bune rezultate, exclus din PNL Turceni

Un nou scandal a izbucnit la Turceni între vechii liberali. Preşedintele organizaţiei locale a PNL, Ion Iordache, a exclus din biroul politic local pe consilierul Victor Sîrbu, liberalul care răspuns de secţia în care candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut cel mai bun procent la Turceni. Consilierul consideră că nu au existat motive întemeiate pentru înlăturarea sa din conducerea organizaţiei locale. Iordache spune că acesta este prost văzut la nivelul localităţii pentru că are trei surse de venit.

Consilierul de la Turceni, Victor Sîrbu, cel care a răspuns de singura secţie la care Kalus Iohannis l-a bătut la procente pe Victor Ponta în alegerile prezidenţiale din toamnă, a fost exclus de şeful organizaţiei locale din biroul politic local. Consilierul a spus că nu i-au fost comunicate motivele pentru care a fost înlăturat din biroul politic local. La şedinţa de acum circa două săptămâni în care s-a decis acest lucru a lipsit, fiind la o investigaţie medicală. „Nu ştiu de ce m-a schimbat. A zis că îmi trimite înştiinţare, dar nu am primit nimic. Ştiu că am câştigat alegerile la blocuri, singura circumscripţie unde a câştigat PNL, în rest a câştigat PSD. Am obţinut peste 61%. Nu am nicio pretenţie, dar să nu îmi pună în cârcă ce nu îmi aparţine. Pot să plec, să stau liniştit şi din una, şi din alta. Am înţeles că n-aş fi respectat politica partidului, nu ştiu la ce se referă. Probabil n-am făcut lobby pentru PSD. Toată viaţa am fost corect, cinstit. Nu vreau să mă cert cu ei, poate îmi fac un bine să stau liniştit. Stau de 40 de ani aici, mă cunoaşte lumea şi mi-e ruşine de oameni. Dacă îmi vor da nişte motive care îmi vor afecta imaginea voi contesta decizia”, a spus Victor Sîrbu. 

Explicaţia dată de liderul liberal de la Turceni este una incredibilă. Ion Iordache spune că l-a exclus pe Victor Sârbu din biroul politic local pentru că are prea multe venituri, dar şi pentru că nu şi-a dat demisia din funcţia de consilier local la jumătatea manadatului aşa cum a fost înţelegerea la nivel de USL în 2012. „El are rezultate sau partidul? Cele mai proaste, nu cele mai bune. Dumnealui are o imagine foarte proastă în localitate, este şi consilier şi pensionar şi preşedinte la asociaţia de proprietari şi oamenii au o problemă, se întreabă cum ţinem unul care are trei salarii şi altul moare de foame. Deciziile pe care le-a luat grupul nu le-a respectat, tot timpul face altfel decât grupul. Mai mult, noi am avut o înţelegere între noi că jumătate de madat stau consilierii care intră prima oară şi apoi îşi dau demisia şi intră şi ceilalţi, supleanţii, la fel cum s-a procedat când am fost eu primar. Acum nu a vrut să respecte regulile şi nu mi se pare corect să nu respectăm înţelegerile pe care le facem între prieteni, pentru că toţi au muncit şi toţi trebuie la un moment dat să beneficieze. Voi vorbi despre asta şi cu ceilalţi consilieri liberali”, a comentat Ion Iordache, co-preşedintele PNL Turceni.   

Iordache a spus că nu a discutat cu organizaţia judeţeană a PNL despre această schimbare pentru că este o problemă „de bucătărie internă”.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: