Liceenii din Gorj, în febra simulărilor pentru bacalaureat

Mii de liceeni din judeţul Gorj au susţinut ieri prima probă la simularea pentru examenul de bacalaureat. Emoţii nu au avut numai elevii de clasa a XII-a, ci şi elevii de clasa a XI-a care au fost implicaţi şi ei pentru al doilea an consecutiv în febra simulărilor naţionale. Subiectele au fost unele uşoare, după cum au declarat elevii la ieşirea din sălile de examen. În Gorj, sute de elevi au absentat însă de la această probă pregătitoare pentru examenul final din iulie 2015.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a a început luni cu proba de Limba şi literatura română, afişarea rezultatelor urmând să se facă în 12 martie. La nivelul judeţului Gorj am avut sute de absenţi atât de la clasa a XII-a cât şi la clasa a XI-a. Elevii au avut trei ore la dispoziţie pentru a rezolva subiectele întocmite de Ministerul Educaţiei şi care sunt asemănătoare cu cele din vară. La ieşirea din sălile de examen, cei mai mulţi elevi s-au declarat mulţumiţi de subiecte. ”Nu pot să spun că a fost greu, m-am pregătit din timp pentru această probă şi poate de asta nu mi se pare că ar fi fost subiectele grele. Am făcut toate subiectele, mă aştept la o notă peste 8”, a spus unul din candidaţii de la Colegiul Naţional ”Tudor Vladimirescu”. Alţi elevi s-au declarat dezamăgiţi că şi anul acesta a picat poezia eminesciană. ”Mă aşteptam la cu totul alte subiecte, dar a picat tot Eminescu. L-am studiat, însă nu mă aşteptam. Cred că o să iau peste 8. O să mă pregătesc mai bine în vară”, a spus un alt elev de clasa a XII-a.

Eliminat pentru fraudă

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj au precizat numărul absenţilor la această probă precum şi incidentele petrecute în timpul susţinerii simulării. ”La clasa a XI-a am avut înscrişi un număr de 3.343 de elevi şi s-au prezentat 3.182. S-a înregistrat şi un caz de elev eliminat la clasa a XI-a pentru tentativă de fraudă. La clasa a XII-a am avut înscrişi un număr de 3.978 de elevi din care 3.825 s-au şi prezentat. La clasa a XI-a subiectul a fost constituirea personajului într-o nuvelă, iar la clasa a XII-a text poetic Eminescu sau Bacovia. Miercuri, elevii vor susţine proba a II-a a profilului, matematică respectiv istorie”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Afişarea rezultatelor va avea loc pe 12 martie 2015.  

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: