Liceenii din Gorj, învăţaţi să facă afaceri

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea desfăşoară în prezent un proiect în colaborare cu trei licee din judeţul Gorj, proiect ce îşi propune să-i înveţe pe liceeni să dezvolte o mică afacere.

Este vorba de liceeni de la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu”, Liceul Tehnologic Roşia Jiu şi Liceul Teoretic Novaci care au note peste 9 la învăţătură. Potrivit directorului Colegiului Economic ”Virgil Madgearu”, Petre Ciungu, elevii vor învăţa să înfiinţeze virtual o firmă, vor învăţa să gestioneze afacerea şi să întocmească planuri de afacere.

Proiectul ”Firma de exerciţiu, startul tău în anteprenoriat” este finanţat de Uniunea Europeană şi constă în cursuri de formare pentru elevi şi profesori. ”Profesorii din şcolile participante înfiinţează firme de exerciţiu, la noi în şcoală sunt deja tradiţionale astfel de firme. Cei implicaţi participă la diverse cursuri de formare. Sunt firme virtuale, la copii le dau certificate de înfiinţare a firmelor de exerciţiu şi îi ajută aceste activităţi mai târziu în dezvoltarea unor afaceri sau să gestioneze anumite investiţii. Ele permit dezvoltarea în plus a copiilor, participă la târgurile de firme, se derulează până în luna decembrie. Firmele virtuale au ca şi obiecte de activitate în general comerţul sau turismul, domenii pe care ei le studiază în şcoli”, a spus Petre Ciungu, directorul Colegiului Economic ”Virgil Madgearu”.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: