Licitaţia pentru DJ 675, contestată de firma lui Sarcină

Atribuirea lucrărilor de reabilitare a DJ 675 a fost amânată din nou, de această dată din cauza unei contestaţii depuse de firma lui Nicolae Sarcină. SC Coremi Inter SA nu a mai putut participa la ultima licitaţie fiind descalificată, după ce o firmă din Vâlcea a contestat preţul mic cu care Sarcină câştigase iniţial.

Licitaţia pentru reabilitarea drumului judeţean ce face legătura între Târgu Cărbuneşti-Ţicleni-Peşteana Jiu pare să nu se mai termine. De aproape o jumătate de an contestaţiile împiedică atribuirea contractului ce are o valoare de peste 4 milioane de euro. Prima licitaţie a fost câştigată de SC Coremi Inter SA la un preţ de 18,6 milioane de lei, însă a fost contestată de către o firmă din Vâlcea pe motivul că suma respectivă nu justifică volumul lucrărilor. Aşadar, la ultima procedură de acest gen firma lui Nicu Sarcină nu a putut participa din cauză că a fost descalificată. Astfel, lucrările de reabilitare a DJ 675 urmau să fie atribuite, în aceste zile, unor firme care mai modernizaseră două drumuri din Gorj. Este vorba despre DOMARCONS SA, reprezentant al Asocierii SC DOMARCONS SRL- SC STAICONS COMPANY SRL, care a câştigat licitaţia la preţul de 19.599.000 mii lei. Neobişnuit să piardă un contract de o asemenea valoare, Nicu Sarcină a contestat descalificarea. “SC Coremi Inter SA a contestat comunicarea prin care i s-a transmis că oferta depusă nu îndeplineşte criteriile minime de calificare. Contestaţia a fost primită în cursul zilei de luni, urmând ca până joi să transmitem punctul nostru de vedere”, a declarat Liliana Văldoescu, şefa Serviciului Achiziţii Publice din cadrul Consiliului Judeţean Gorj.

CONTRACT

Valoare contractului este de peste 4 milioane de euro. Proiectul presupune modernizarea a 24 km de drum judeţean, construirea a şapte podeţe şi reabilitarea a 55 de podeţe şi a 10 poduri.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: