Licitaţie pentru execuţia salinei de la Spitalul Dobriţa

O salină artificială şi un compartiment de recuperare respiratorie vor fi puse în funcţiune la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobriţa începând cu data de 1 septembrie. În momentul de faţă, se lucrează la întocmirea caietului de sarcini în vederea organizării licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia salinei. Managerul unităţii speră că odată cu finalizarea celor două proiecte spitalul să treacă de la categoria V la categoria II M.

Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, de la Dobriţa va scoate la licitaţie, în mai puţin de două săptămâni, proiectarea şi execuţia celei mai mare saline artificiale din ţară. “Suprafaţa destinată amenajării este 150 mp. Salina propriu-zisă va ocupa 120 mp, restul suprafeţei urmând să fie ocupată de spaţii administrative, băi, sală de aşteptare şi cabinet medical. Investiţia nu va depăşi 3 miliarde de lei vechi. În momentul de faţă, lucrăm la întocmirea caietului de sarcini şi sperăm ca în cel mult două săptămâni să fie publicată pe SEAP licitaţia privind proiectarea şi execuţia salinei. Lucrările vor fi finalizate până pe data de 31 august”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul spitalului. La salina care va fi pusă în funcţiune în data de 1 septembrie vor avea acces pacienţii spitalului, pacienţii medicilor de familie care trec prin Ambulatoriul unităţii şi alte persoane care vor achita o taxă în scop terapeutic. “Suntem singurul spital din S-V României care va avea o salină în incinta unităţi. Vom absorbi pacienţii altor spitale din ţară şi în acest mod vom reuşi să ajungem de la 8,2%, pacienţi din afara judeţului care sunt spitalizaţi în prezent, la 15 %. Pacienţii salinei nu vor fi bolnavii de tuberculoză întrucât aceasta le este contraindicată şi ca atare nu va exista riscul infestării cu bacilul Koch” a mai precizat Tiberiu Tătaru.

CLASIFICARE

Concomitent cu realizarea salinei artificiale va fi înfiinţat şi un compartiment de recuperare respiratorie, unic la nivelul regiunii Olteniei. Acesta urmează să devină funcţional tot în data de 1 septembrie. “Am gândit amenajarea salinei şi înfiinţarea compartimentului de recuperare respiratorie nu numai pentru a creşte adresabilitatea pacienţilor din Gorj, ci din toată ţara. În prezent, avem o clasificare de categoria V şi încercăm să ajungem la categoria II M”, a declarat Tiberiu Tătaru.

ANGAJĂRI

 Managerul unităţii spitaliceşti a mai precizat că pentru buna funcţionare a celor două servicii ar mai fi nevoie de încadrarea a patru asistenţi medicali. “În condiţiile în care va fi modificată actuala legislaţie vom angaja patru asistenţi medicali. În caz contrar vom detaşa personalul de la alte compartimente pe o perioadă limitată de timp, apoi trebuind să găsim noi soluţii. În momentul de faţă, unitatea are 154 de salariaţi la 226 de paturi”, a declarat Tătaru.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: