Locuinţele motrenilor, din nou fără căldură

Locuitorii municipiului Motru au petrecut ziua de ieri în frig după ce a apărut o avarie la centrala termică a Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA). Defecţiunea a apărut luni noaptea în jurul orei 23.00, iar directorul uzinei spera să ca aceste probleme să fie soluţionate cât mai repede.

Avaria care i-a ţinut o noapte şi o zi în frig pe motreni se datorează de fapt unui scurt circuit apărut la staţia Electrica, staţie situată în aceeaşi curte cu UATAA Motru. Uzina a fost lăsată fără curent în felul acesta centrala termică a uzinei devenind nefuncţională. „În momentul în care la ei se produce o avarie ne scot şi pe noi din funcţiune involuntar, ne lasă fără curent pentru că avem aceleaşi legături şi staţiile sunt foarte apropiate una de cealaltă. Luni noaptea în jurul orei 23.00 a apărut defecţiunea şi de atunci stau oamenii fără căldură”, a declarat Ilie Schintee, administrator UATAA Motru.

Potrivit acestuia, astfel de defecţiuni apar frecvent la staţia Electrica, numai luna aceasta motrenii rămânând de două ori fără căldură, în decembrie de trei ori şi în ianuarie de două ori. „Nu este prima dată, nu avem cum să ne separăm noi, tot ei trebuie să facă demersurile necesare. Ei nu plătesc chirie, nu plătesc nimic dar noi suportăm de fiecare dată. Le-am făcut nenumărate adrese şi de fiecare dată spun că o să vină să facă reglajele la protecţie care sunt făcute tot de ei de când ne-au dat avizul. Cred că nu ne rămâne decât să-i dăm în judecată”, a precizat administratorul UATAA Motru.

În ciuda acestor probleme, un lucru este cert, motrenii au rămas din nou fără căldură, situaţia fiind cu atât mai gravă cu cât iarna pare să-şi fi intrat din nou în drepturi. „Nici nu ştiu exact de la ce oră este luată, când m-am trezit mi-am dat seama că nu avem căldură. Eu îmi doresc foarte mult să îmi pun centrală separat ca să nu mai depind de ei dar depinde şi de vecinii de bloc”, a declarat Gigi Vasilescu din Motru.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: