Locuitorii din Prigoria nu şi-au primit ajutorul social din noiembrie

Locuitorii comunei Prigoria, care primesc ajutor social în baza legii 416, sunt nemulţumiţi că nu şi-au mai luat banii din luna noiembrie. Ei au ajuns acum în culmea disperării pentru că ajutorul este singura lor sursă de venit şi se află în imposibilitatea de a-şi mai putea întreţine familiile. Primarul Emil Răgman susţine că banii destinaţi ajutorului social au ajuns aproape la toţi oamenii.

În comuna Prigoria beneficiază de ajutor social în baza legii 416 peste 150 de persoane. Ei se află într-o situaţie critică pentru că din luna noiembrie nu şi-au mai primit ajutorul social chiar dacă au lucrat în folosul comunităţii. Ei sunt nemulţumiţi din cauză că şi-au făcut toate zilele de muncă şi cu toate astea nu primesc niciun ban. În ultimele trei luni, ei  primit numai o parte din ajutorul social pe luna noiembrie. „Nu se poate aşa ceva, nu e posibil. Nu avem din ce să trăim. Ajutorul ăsta este singura noastră sursă de venit din care ne întreţinem familia şi copii. Lumină nu avem, apă nu mâncare nu, ce să facem, încotro să o luăm. Nu mai rezistăm în felul ăsta. Ne munceşte toată ziua şi bani nu ne dă că cică nu ne facem zilele de muncă. Toată iarna ne-a chemat la şanţuri, la deszăpezire, la tăiat de lemne, fără niciun ban. Păi cine ar munci degeaba. Nici nu ne mai vine să venim când ştim că nu luăm bani. Cine ar munci gratis. Ultima dată am luat bani în noiembrie şi nici atunci pe toţi iar de atunci nu am mai văzut un leu. Unde sunt banii pentru ajutorul social- Unde sunt banii noştri munciţi- Am lucrat toată iarna prin frig şi prin ger iar el îşi bate joc de noi. Când are treabă ne cheamă dar de plătit se face că plouă”. 

Răgman: Le-am dat banii

Cei care beneficiază de ajutor social nu pierd nicio ocazie să-i amintească edilului local că nu şi-au primit banii şi să-şi arate nemulţumirea faţă de activitatea lui din comună. „Ne ameninţă tot mereu să tăcem din gură că altfel nu ne mai dă niciun ban. Da nu ne dă de la el din buzunar. Sunt banii noştri munciţi, pe care îi primim pe legea 416. Unde sunt banii- I-a dat pe boabe ca să-şi crească oile iar noi murim de foame. Nu face nimic pentru comuna asta. Păi ăsta e primar. Zice că dă bani la drumuri, la poduri şi nu se vede nimic. Unde sunt banii primăriei şi unde sunt banii noştri pentru ajutoare. Asta să ne spună primarul Răgman”.

Deşi Emil Răgman i-a ameninţat că dacă se mai plâng rămân fără bani, primarul comunei Prigoria susţine că ajutorul social a ajuns la majoritatea beneficiarilor, puţini fiind cei care nu l-au primit. „Domnilor vă aflaţi într-o eroare, aţi fost informaţi greşit. Eu le-am dat banii pentru ajutorul social. Toţi banii pe care i-am primit i-am distribuit. Sunt cu plăţile la zi. Mai sunt foarte puţini care trebuie să primească. Acum lăsaţi-mă în pace pentru că am treabă”.

Ajutorul social este în valoare de 220 de lei, bani pentru care beneficiarii prestează muncă în folosul comunităţii.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: