Locuitorii din Țicleni au apă la program

Nici nu a preluat bine funcția de primar că Radu Constantin se și confruntă cu o problemă majoră în localitatea Țicleni. Acesta a declarat ieri că a moștenit cea mai mare problemă de la vechea conducere a primăriei. Este vorba de rețeaua de apă a orașului care în prezent abia funcționează iar locuitorii au apă la program. Primarul Constantin spune că va cere sprijinul societăților petroliere de pe raza localității ca să remedieze problema.

Locuitorii din Țicleni au apă la robinet doar două, trei ore pe zi. O spune chiar primarul localității Radu Constantin care încearcă acum să remedieze problema. Spune că apa nu ajunge la oameni în curți pentru că nu funcționează decât o singură pompă într-un puț. ”Cea mai mare problemă pe care am moștenit-o este la rețeaua de apă. Nu ne mai merge decât o singură pompă într-un puț așa că avem apă la program, două, trei ore pe zi ceea ce este foarte grav pe canicula asta. Proiectul de alimentare cu apă este de patru ani dar încă de la început au fost probleme la el”, a declarat Radu Constantin, primarul din Țicleni.

Puțurile de rezervă secate de grădini

Potrivit primarului, puțurile de rezervă ale rețelei situate în comuna Bărbătești au apă dar nu ajunge la Țicleni. De vină ar fi oamenii care fac abuz de apă pentru a-și uda grădinile. ”Mai avem două puțuri la Bărbătești de unde pleacă 75 de metri cubi dar la noi la bazinul de clorinare nu ajunge nimic. De zece zile ne confruntăm cu situația asta. Este posibil să fie spartă conducta pe undeva dar e posibil să fie și mâna oamenilor care udă grădinile fără să țină cont de secetă”, a adăugat Radu Constantin.

AJUTOR

Conducerea primăriei Țicleni spune că va cere sprijin societăților petroliere de pe raza localității pentru a repara singura pompă și pentru a remedia conducta de la Bărbătești dacă se dovedește că are by-pass-uri.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: