Locurile de parcare din Rovinari, oferite spre închiriere

Primăria Rovinari a scos spre închiriere sute de locuri de parcare. Doritorii mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru încheierea sau reînnoirea contractelor. Cei care vor parca ilegal se vor alege cu amendă, iar roţile autoturismelor vor fi blocate.   

Anul acesta primăria din Rovinari  pune la dispoziţia cetăţenilor deţinători de autovehicule peste 600 de locuri de parcare. Este vorba de locurile de parcare din zonele de reşedinţă special amenajate. Preţul de închiriere al acestora variază în funcţie de tipul parcării, care poate fi acoperită sau neacoperită. Autorităţile din Rovinari spun că taxa de închiriere va rămâne la fel ca şi în anul precedent, iar cei care vor parca pe locurile amenajate în acest sens fără a avea încheiat un contract de închiriere vor fi amendaţi.       “Taxa probabil va rămâne neschimbată, respectiv 10 lei pe lună pentru un loc într-o parcare neacoperită şi 20 lei pe lună pentru parcările acoperite. Vom achiziţiona un sistem de blocat roţile pentru cei care folosesc aceste parcări ilegal şi vom aplica sancţiuni contravenţionale conform Regulamentului de atribuire a locurilor de parcare din Oraşul Rovinari”, a declarat Constantin Podaru, administratorul public al oraşului Rovinari.

Cei care doresc obţinerea unui loc de parcare sau reînnoirea contractului de închiriere mai au la dispoziţie două zile pentru a face acest lucru,8 februarie fiind termenul limită. Solicitările pot fi depuse la sediul Primăriei Rovinari, mai exact la Biroul de Urbanism.

Autorităţile locale din Rovinari intenţionează să înfiinţeze o nouă parcare la intrarea în oraş. Aceasta va fi dotată cu barieră, iar accesul se va face pe bază de cartelă. “Vrem să realizăm o parcare cu peste 100 de locuri, am şi scos la licitaţie lucrarea. Aceasta va fi amplasată pe canalul Roşia Prundurel, canal care va fi acoperit total. Deasupra va fi construită parcarea prevăzută cu barieră precum cele din zona pieţei sau zona ştrandului”, a precizat Dorin Filip, primarul din Rovinari.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: