Lucrările GorjFest, expuse la Peştişani

Centrul de Informare Turistică din Peştişani va deservi ca prim sediu pentru Muzeul de artă contemporană. Aici vor fi expuse lucrările realizate de cei 23 de artişti români şi străini prezenţi la ediţia festivalului GorjFest, care se desfăşoară în această perioadă în diferite zone ale judeţului. Noua colecţie muzeală va fi inaugurată în data de 11 septembrie.

Festivalul Internaţional de Arte Vizuale GorjFest, care se desfăşoară în această perioada în Târgu-Jiu, Peştişani, Săcelu, Crasna, Polovragi, Baia de Fier şi  Novaci a reunit 23 de artişti din Spania, Serbia, Bulgaria, Maroc, Canada, Albania, Franţa şi România. Festivalul cuprinde două secţiuni: pictură, sculptură, grafică şi fotografie, film documentar. În momentul de faţă, artiştii care lucrează în diferite zone ale judeţului se pregătesc de finisarea creaţiilor. Lucrările vor rămâne în patrimoniul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, instituţie ai cărei conducere se zbate de mai mulţi ani să înfiinţeze un Muzeu al artei contemporane

Colecţie de artă contemporană

Organizatorii festivalului GorjFest au identificat un spaţiu propice pentru înfiinţarea Muzeului de artă contemporană. O nouă colecţie muzeală va fi expusă la Centrul de Informare Turistică de la Peştişani, inaugurarea având loc în data de 11 septembrie. „Am găsit un prim sediu pentru Muzeul de artă contemporană. Urmează să încheiem un protocol cu Primăria Peştişani în vederea expunerii lucrărilor la Centrului de Informare Turistică. Spaţiul expoziţional va fi amenajat la etajul centrului, parterul urmând să-şi păstreze funcţionalitatea. Aici vor fi expuse toate lucrările realizate de artişti la această ediţie a festivalului GorjFest, precum şi o parte a celor realizate la ediţiile trecute. Noua colecţie muzeală va fi inaugurată în data de 11 septembrie”, a declarat Ion Cepoi, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Valorilor Tradiţionale Gorj.

PREMIERE

Festivalul GorjFest a ajuns la final, în cursul zilei de astăzi, la orele 12.00, artiştii se vor întâlni cu autorităţile judeţului, expoziţia urmând să fie vernisată în jurul orelor 17.00, la sediul instituţiei de cultură. Pentru operele realizate în cadrul festivalului, dar şi pentru expoziţia prilejuită de închiderea taberei, participanţii vor primi premii în valoare de 400 de lei, iar pentru creaţiile de la secţiunile de fotografie şi film documentar, premiile speciale sunt de 600 de lei.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: