Mădălin Murgan a fost suspendat două etape

Pandurii au fost prezenţi ieri la Comisia de Disciplină din cadrul LPF pentru cazul jucătorului Mădălin Murgan, eliminat la meciul cu Poli Iaşi. Deşi nu l-a lovit ci doar l-a împins pe ieşean, Murgan a fost sancţionat cu două etape de suspendare urmând să lipsească de pe teren la meciurile cu Rapid şi Poli Timişoara. Secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi, a ripostat ieri în cazul uşurinţei cu care s-a acordat acest cartonaş roşu, fostul arbitru precizând că se impunea cel mult un cartonaş galben, caz în care Murgan ar fi fost eliminat dar probabil ar fi fost suspendat doar o etapă.

Comisia de Disciplină a decis ieri suspendarea pentru două etape a jucătorului Mădălin Murgan de la Pandurii pentru riposta sa la faultul lui Balde de la finalul partidei cu Poli Iaşi. Obstrucţionat şi provocat de Balde, jucătorul a precizat că nu l-a lovit pe adversar dar a avut o ripostă la adresa adversarului, acesta simulând apoi că ar fi fost lovit. Murgan a primit direct cartonaş roşu la faza respectivă, comisia luând decizia de a-l suspenda pentru următoarele două etape. Murgan era oricum suspendat la meciul din etapa viitoare cu Rapid deoarece cumulase patru cartonaşe galbene primind anterior eliminării încă un cartonaş galben.

Murgan, apărat de Băloi

Oficialii clubului Pandurii au contestat felul în care a fost eliminat Mădălin Murgan la meciul de la Iaşi. Secretarul general al clubului, Daniel Băloi, a precizat că jucătorul ar fi meritat al doilea cartonaş galben şi implicit roşu pentru cele două cartonaşe: “Mădălin Murgan a primit incorect cartonaşul roşu direct deoarece nu l-a lovit pe Balde. A fost provocat de adversar, din păcate a răspuns provocării, dar nu prin brutalitate aşa cum s-a spus la televizor sau s-a consemnat în raport. Arbitrul de rezervă Cristi Sava nu i-a comunicat adevărul centralului. Murgan doar l-a bruscat pe adversar, ceea ce impunea doar cartonaş galben şi cum era al doilea ar fi trebuit eliminat. Ar fi un gest de fair-play din partea lui Balde de a recunoaşte că nu a fost lovit cu capul în figură, a fost doar o simplă îmbrânceală şi nu lovire. De fapt am avut şi obiecţiuni la cele scrise în raportul de joc”. Murgan este al treilea jucător de la Pandurii care este eliminat în acest sezon, după Grecu şi Păcurar. În ceea ce priveşte cartonaşele galbene, Pandurii conduc deja într-un clasament neoficial cu 42 de avertismente după meciul de la Iaşi în care au mai primit patru cartonaşe galbene.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: