Mama bebelușului devorat de câini vrea proces pe Noul Cod Penal

Schimbare de macaz din partea gorjencei acuzată și judecată încă de anul trecut pentru faptul că ar fi născut un bebeluș și l-ar fi abandonat în curtea Spitalului de Urgență din Târgu Cărbunești, unde a fost devorat de câini. Maria Pavel i-a cerut ieri judecătorului de caz să fie judecată după Noul Cod Penal, declarând că nu trebuie învinuită de omor, ci de pruncucidere, ea sperând, astfel, la o pedeapsă mai mică.

Noile prevederi legale invocate de aceasta nu îi sunt însă prea favorabile pentru că acestea presupun că ea ar recunoaște faptele, implicit că ar fi comis uciderea bebelușului pe fondul unor probleme psihice generate de nașterea micuțului.

Inculpata nici nu a vrut să audă de faptul că ar trebui să recunoască măcar că a fost gravidă, ea declarând de mai multe ori, și ieri, dar și pe parcursul procesului, că nu a fost însărcinată. Mai mult, ea a menționat că dacă era gravidă năștea și își lua copilul acasă, unde mai are două fete pe care le creștea singură până în momentul arestării sale. În plus, Maria Pavel a declarat că nici nu prea avea cu cine să rămână gravidă… încercând să-l convingă pe judecătorul Teofil Boncu, cel care va trebui să dea un verdict în dosarul său, că nu este ea mama copilului devorat de câini.

Testele ADN de la dosar indică însă altceva, ele fiind și cele care o țin pe femeie în spatele gratiilor. În rest, la proces au mai fost audiate ieri încă două asistente de la Spitalul din Târgu Cărbunești, plus o angajată a firmei de pază, care verifică intrarea în curtea unității sanitare, nimeni neputând să spună că Maria Pavel era în spital în ziua în care a fost descoperit bebelușul. Una dintre asistente a menționat că a văzut-o când s-a internat pentru a supraveghea un nepot, neputând însă să spună dacă femeia arăta ca o gravidă sau nu. Cele două chiar s-au contrat puțin, asistenta declarând că doar a remarcat-o că era îmbrăcată cu o fustă și bluză mai largă, Pavel sărind din boxa acuzaților și spunând că ea umblă doar în pantaloni. Precizarea respectivă nu i-a fost însă de prea mare ajutor pentru că „mama ucigașă” își va aștepta sentința tot în spatele gratiilor.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: