Mama lui Ţundrea: Dreptatea s-a făcut târziu

Ioana Popescu, mama lui Marcel Ţundrea, a aflat ieri de la ziarişti că fiul său a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Vestea a fost primită cu bucurie atât de mama lui Ţundrea cât şi de către familia victimei. Sora tinerei a mărturisit că a ştiut că adevăratul criminal este în libertate. Marcel Ţundrea a făcut 12 ani de închisoare pentru viol şi omor al unei tinere din Pojogeni. Chiar dacă mereu striga că este nevinovat, nimeni nu l-a crezut. La trei ani de la moartea sa, Curtea a decis: este nevinovat. Acum, doar mama lui se mai bucură de acest lucru... În satul său, acum toată lumea îl crede nevinovat...

Ioana Popescu, mama lui Marcel Ţundrea cel care a fost condamnat pe nedrept pentru comiterea de viol şi omor deosebit de grav, are 91 de ani. Femeia trăieşte singură în casa în care a crescut şi copilărit şi fiul ei Marcel. A plâns la aflarea veştii că în sfârşit s-a făcut dreptate şi fiul său a fost declarat nevinovat. „Tot ce-mi doresc este ca adevăratul criminal să fie prins şi băgat după gratii. Dacă fiul meu nu ar fi fost închis pe nedrept el ar fi fost şi acum lângă mine. Plâng zi şi noapte, îmi doresc să se afle cine a omorât-o pe fată“, spune aceasta.

„90% ştiam că e nevinovat pentru că avea şi dumnealui o fiică“

Familia tinerei care a fost violată şi omorâtă de un om care nu a avut curajul să recunoască fapta spune că a ştiut tot timpul că Ţundrea e nevinovat. Cu toate acestea, vinovatul este liber iar Ţundrea a stat mulţi ani în închisoare. „90% ştiam că e nevinovat pentru că avea şi dumnealui o fiică, puţin mai mică decât sora mea, fetele se jucau împreună, erau prietene bune şi nu cred că ar fi fost în stare să facă aşa ceva. Noi am zis să se facă dreptate, vinovatul să plătească pentru moartea fetei dar nu l-am acuzat pe el de comiterea acestor fapte“, spune Ileana Boncilă, sora fetei ucise cu sălbăticie.

Vecinii: Marcel Ţundrea a intrat în pământ iar criminalul e liber

Localnicii din satul Pojogeni mărturisesc că nu s-au îndoit nici măcar o clipă de declaraţia de nevinovăţie a lui Marcel Ţundrea. “Era om bun, cu şcoală, respectos nu ar fi fost capabil de aşa ceva. Cea care a mărturisit că l-a văzut lângă cadavrul fetei a recunoscut pe patul morţii că a minţit. Toţi oamenii din sat au ştiut că el e nevinovat şi nu cred că ar fi fost în stare să facă aşa ceva. Cel care a omorât-o este bine mersi în libertate, şi poate să omoare pe altul iar Marcel Ţundrea a intrat în pământ din cauza unor minciuni“, a precizat Clementina Dinămiţă din Pojogeni.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: