Manţog: CE Oltenia cu sediul la Târgu Jiu şi reprezentanţă la Bucureşti

Consilierul judeţean Ionel Manţog a comentat la Gorj TV simpozionul organizat vineri pe tema Complexului Energetic Oltenia. Manţog şi-a spus punctul de vedere faţă de locul unde va fi viitorul sediu: Bucureşti sau Târgu Jiu. Acesta crede că sediul social ar trebui să fie la Târgu Jiu, dar este necesară o reprezentanţă la Bucureşti.

Cum aţi perceput acest simpozion?

A fost în acelaşi timp mai puţin decât un simpozion şi mai mult decât un simpozion şi această balanţă trebuie să o înţelegem în contextul în care a fost în acelaşi timp o oficializare a startului procedurilor de înfiinţare CE Oltenia. Decizia de înfiinţare e luată, deci nu e vorba de a face un simpozion pentru a convinge parlamentari sau miniştrii.

Sunt multe necunoscute. Nu ştim sediul de exemplu…

Ce a fost nou este că spre deosebire de perioadele anterioare nu au fost voci împotrivă. În expunerea pe care a făcut-o dl director general Bălăşoiu au fost prezentate câteva din avantajele constituirii complexului, ele au fost prezentate la un nivel cuantificat. Se vede că ceea ce vorbeam la început, în condiţiile în care nu erau toţi de acord, acum devine o chestie cuantificată, care înseamnă în fond o economie de cheltuieli şi posibilitatea disponibilizării de fonduri pentru programele de investiţii care sunt consumatoare de fonduri. Cred că toţi au fost de acord să meargă procedura înainte şi când se va ajunge la momentul să ştim şi sediul,  să se pună problema sediului. Domnul secretar de stat Stafie a avut o poziţie fermă, în sensul că nu s-a stabilit, nu s-a discutat unde va fi sediul. Faptul că ministerul nu are un punct de vedere e un plus, pentru că nu e o decizie luată, defavorabilă Gorjului, poate fi luată ca un minus pentru că sunt argumente pentru Gorj şi n-ar fi fost greu de luat o decizie până acum. Este un semn de întrebare. Problema sediului e mai complicată şi nu putea fi tranşată într-un simpozion.

Din punctul dvs de vedere, unde ar trebui să fie sediul- Am văzut şi varianta Bucureşti.

Şi eu pot să spun un punct de vedere bazat pe patriotism local. Punctul meu de vedere este că sunt interese care trebuie rezolvate la Bucureşti, sunt argumente pentru a păstra sediul la Târgu Jiu. Noul statut al CE Oltenia trebuia să găsească soluţia pentru a asambla aceste interese. Sediul social să fie în Gorj încununând în acest fel o istorie minieră şi energetică, munca celor care au avut iniţiative repetate în acest sens, toate aceste iniţiative au pornit din Gorj, unii care se învârt acum în jurul proiectului au fost împotrivă şi chiar au sabotat proiectul. Există argumente de ordin istoric, tehnic, managerial. Sigur că, în funcţie de statut, formulă de conducere, se poate găsi soluţia reprezentării companiei în Bucureşti. Marile probleme, vânzarea de energie electrică pentru care prezenţa în Bucureşti este utilă, investiţiilor pentru care o formă de reprezentare în Bucureşti e necesară pentru că va trebui să discuţi cu bănci, ministere, Guvern şi nu o să poţi să-i muţi pe toţi al Târgu Jiu. Şi acum, spre exemplu directorul SNLO este două zile pe săptămână la Bucureşti. Şi SNLO are reprezentanţă acolo.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: