Marius Ciucă, un talent lovit de soartă

Laurenţiu Marius Ciucă este un tânăr talentat din Târgu Jiu care şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii sale prin centre de plasament şi a întâmpinat o mulţime de greutăţi. Chiar şi aşa, tânărul nu a renunţat la marea sa pasiune, muzica populară, pe care o are încă de mic copil.

Reporter: Povesteşte-mi puţin despre viaţa ta de până acum?

Marius Ciucă: Am 26 de ani, m-am născut la Craiova, dar la naştere părinţii mei s-au despărţit, iar pe mine m-au crescut bunicii din partea tatălui până la vârsta de 10 ani. Tatăl meu m-a adus apoi la Târgu Jiu, unde am făcut doar două clase la liceul ”Spiru Haret” după care nu m-a mai lăsat la şcoală. El s-a recăsătorit şi nu l-a mai interesat de mine, mă maltrata şi el şi soţia lui şi într-un final m-au trimis la Craiova, dar am luat trenul greşit şi am ajuns la Bucureşti fără să ştiu. Acolo am mers direct la poliţie, după care am ajuns la Centrul de Plasament ”Pinocchio”, unde am stat o lună.

Reporter: La câte centre de plasament ai fost internat până în prezent?

Marius Ciucă: Centrul de plasament ”Pinocchio” a fost primul, apoi am stat la Casa de copiii Nr.1 din Craiova, au urmat apoi 8 ani la Casa de copii ”Dioşti” tot din Craiova. La 17 ani am venit la Târgu Jiu şi am stat la Casa de copii până mai acum o lună când a trebuit să plec.

Reporter: În prezent unde locuieşti?

Marius Ciucă: Acum stau la Casa ”Iris”, unde sunt condiţii bune, dar din păcate nu pot sa stau decât noaptea, ziua nu avem voie şi îmi este foarte greu pentru că nu am unde să învăţ şi asta pentru că sunt în ultimul an la postliceală, secţia ”Birotică”.

Reporter: De unde această pasiune pentru muzica populară?

Marius Ciucă: De mic copil ascult muzică populară prin centrele de plasament, am încercat să fredonez şi eu şi mi-a plăcut foarte mult cum sună. M-am hotărât să fac ceva în acest sens şi m-am înscris la Şcoala Populară de Artă la vârsta de 22 de ani, sub îndrumarea doamnelor profesoare Maria Corlan Mischie şi Emilia Drăgotoiu Nanu.

Reporter: Care sunt artiştii tăi de suflet?

Marius Ciucă: Îmi place foarte mult cum cântă Vasilica Dinu, care m-a şi ajutat cu sfaturi, mi-a dat chiar şi două piese pe care intenţionez să le pun pe viitorul meu album. O altă artistă pe care o  îndrăgesc este Mariana Stan, care la fel mi-a promis că o să mă ajute cu înregistrarea albumului.

Reporter: Ai participat la vreun concurs până acum?

Marius Ciucă: Da, am participat la Festivalul ”Cântecului şi Portului Gorjenesc” Tismana 2009, unde am luat premiul 1 la secţiunea ”interpretare vocală şi port autentic” şi intenţionez să particip şi luna viitoare la Festivalul ”Maria Tănase” de la Craiova.

Reporter: De unde faci rost de costumele populare pentru a participa la concursuri?

Marius Ciucă: Costumele le închiriez de la Şcoala Populară de Artă în baza unui proces verbal.

Reporter: Ce planuri de viitor ai?

Marius Ciucă: În primul rând sper să obţin o locuinţă socială pentru care am dosar la primărie de anul trecut şi cei de acolo mi-au dat speranţe că o să am propria locuinţă. În al doilea rând îmi doresc să-mi înregistrez albumul, am deja 10 piese, dar încă nu am găsit sprijin sau sponsorizare din partea nimănui.

Reporter: În prezent, ce mai ştii de părinţii tăi?

Marius Ciucă: Tatăl meu locuieşte aici în Târgu Jiu dar nu vrea să ştie nimic de mine, are o fată cu altă femeie, nu mă ajută cu nimic, nici nu vrea să mă vadă cel puţin, iar pe mama mea nu o cunosc, nu am cunoscut-o niciodată. Tatăl meu nu vrea să-mi spună cine este, probabil de teamă să nu o caut.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: