Marius Vlaicu, politicianul care împacă gorjenii înainte de proces

Prim-vicepreședintele UNPR Gorj, Marius Vlaicu, a devenit mediator cu acte în regulă! Acesta nu a mediat niciun conflict până în prezent, dar speră că, odată cu intrarea în vigoare a noii legi privind medierea, să aibă parte și de primii clienți. Mediatorul este acea persoană cu care părţile într-un proces vor fi obligate să se întâlnească începând cu 1 februarie, înainte a ajunge cu litigiul în instanţă.

Marius Vlaicu a obținut autorizația de mediator după ce a absolvit un curs organizat de către Centrul de Mediere de la Craiova. Politicianul spune că a decis să practice această meserie deoarece este o profesie independentă și singura condiție pentru a urma cursurile este aceea de a avea studii superioare. Acum, la finalizarea cursurilor de mediator, acesta crede că ar putea media şi eventualele conflicte politice. „Am decis să practic și această meserie, deoarece legea îmi permite, cred că pot face față datorită experienței pe care o am, este o meserie independentă de politică. Acum sigur aș putea face față altfel unui conflict, indiferent de natura lui. Încă nu am mediat pe nimeni, dar am făcut practică, sper ca în februarie să am parte și de primul caz”, a precizat Marius Vlaicu.

Politicianul face parte din Asociația Centrul de Mediere Gorj care este formată din 23 de mediatori. Din asociație fac parte și avocați renumiți la nivelul județului Gorj precum Florin Homescu, Laura Dragotescu, Constantin Aninoiu sau Gabriel Dumitru Roșca.

Întâlnirea cu mediatorul, obligatorie de vineri

Persoanele fizice și juridice care au intenția să se adreseze instanțelor într-un litigiu comercial sau de altă natură sunt obligate, de la 1 februarie, să participe la ședințe de informare privind medierea conflictului. Medierea este o modalitate alternativă de soluționare a conflictelor pe cale amiabilă, cu ajutorul unei terțe persoane specializate în calitate de mediator, în condiții de neutralitate, imparțialitate și confidențialitate. Este o procedură mai rapidă decât cea în instanță, iar costurile sunt mai mici.

Lista cu mediatorii autorizați la nivelul județului Gorj va fi afișată într-un tablou amplasat în incinta Tribunalului Gorj.

DOMENII

Medierea va fi obligatorie în cazul litigiilor legate de protecţia consumatorului, dreptul familiei, răspundere profesională, dispute pe vecinătăţi, litigii de muncă şi chiar cauze penale, atunci când împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: